Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
11. januar 2019

Gadelys slukkes om natten

Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2019, at gadelys i Frederikssund Kommune skal slukkes mellem kl. 1 og 5 om natten. Slukningen af gadelyset om natten begynder i Slangerup i slutningen af januar. Derefter udbredes natslukningen gradvist til Frederikssund, Jægerspris og Skibby. Også i landsbyerne bliver der slukket for gadelyset om natten.

Det ventes, at alt lys er natslukket fra omkring 1. marts.

De fleste steder kan lyset styres fra en computer, men enkelte steder vil det være nødvendigt at montere et ur i styreskabet. I disse områder vil natslukningen ske efterfølgende.

Før kommunesammenlægningen havde både Slangerup og Jægerspris natslukning. Så har man savnet at se stjernehimlen uden forstyrrende gadelys, kan man glæde sig til helt mørke nætter inden længe.

Natslukningen vil betyde en årlig besparelse på 580.000 kr.

Gadelamper på Strandstræde i Slangerup. Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.Fra slutningen af januar 2019 vil blandt andet disse gadelamper på Strandstræde i Slangerup være slukkede mellem kl. 1 og 5 om natten. Siden udbredes natslukningen til de øvrige byer og landsbyer i Frederikssund Kommune. Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.