Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
1. januar 2019

Krisestab iværksætter lavt beredskab

På baggrund af de seneste prognoser fra DMI, har kommunens krisestab tirsdag kl. 13 vurderet, at der kun er behov for at iværksætte et lavt beredskab, og afvente opdateret prognose for vandstanden kl. 16.00.

Stormen forventes ikke at medføre forstyrrelser af trafikken eller lukning af Kronprins Frederiks Bro, men der må forventes vand på terræn flere steder i kommunen.

Flere indsatser iværksættes

Tirsdag kl. 13.00 viser DMIs prognoser en vandstand på 116 cm ved Frederikssund når den topper kl. 6.10 onsdag morgen. I Jægerspris, ved Kignæs havn og Smedeengen, er højeste forventede vandstand 126 cm tirsdag aften kl. 21.40. I Isefjord forventes en vandstand på 127 cm kl. 19.40 tirsdag. 

Frederikssund

Det lave beredskab betyder i praksis, at man i Frederikssund sikrer højvandslukker for at hindre tilbageløb af kloakvand, at Sillebro Å lukkes, og at bommene mellem Strandvej/Thorfinsvej og Pilehaven/Klintevej åbnes.

Hornsherred

I Hornsherred har krisestaben besluttet at der gøres en Watertube klar til sikring af Kignæshallen, og at der tages endelig stilling til hvorvidt watertuben skal udlægges kl. 16.00.

Novafos er også i gang med at sikre sine anlæg, så der vil ikke blive forstyrrelser af vandforsyning og spildevandshåndtering.

Sandsække til afhentning

Sideløbende med de beskrevne indsatser, er det besluttet, at der lægges 2.000 sandsække klar ved Vej og Park på Smedetoften i Frederikssund, som borgere der alligevel ønsker at sikre deres bolig ekstra, er velkomne til at hente. Sandsækkene forventes klar fra kl. 15.00 tirsdag eftermiddag.

Der forventes ikke at være behov for yderligere sandsække, men skulle det blive tilfældet, så er man forberedt, og har klargjort 18.000 sække.

Ny vurdering kl. 16.00

Kommunens krisestab foretager en ny vurdering kl. 16.00 tirsdag eftermiddag, hvorefter der udsendes opdateret information.