Frederikssund Kommunes logo
1. januar 2019

Kriseberedskab ophører: Vandet har toppet

Ved midnat mellem 1. og 2. januar 2019 har vandstanden toppet i både Roskilde Fjord og Isefjord. Det skete uden at der har været behov for indsats fra beredskabet. Kriseberedskabet ophører derfor, men situationen følges fortsat.

Vandet nåede 119 cm

Vandet nåede 119 cm over dagligt vande i Roskilde Fjord, målt kl. 21.40 til 22.00 ved Kignæs Havn i Jægerspris. I Isefjord nåede vandet 117 cm over dagligt vand, målt kl. 20.30 ved Kyndbyværket. I Frederikssund - og altså også Roskilde Fjord - nåede vandet kun 104 cm over dagligt vande, målt kl. 22.40. 

DMIs målinger og prognose for vandstand ved Frederikssund.DMIs målinger og prognose for vandstand ved Frederikssund.

DMIs målinger og prognose for vandstand ved Jægerspris.DMIs målinger og prognose for vandstand ved Jægerspris.

DMIs målinger og prognose for vandstand ved Kyndbyværket.DMIs målinger og prognose for vandstand ved Kyndbyværket.

Alle niveauerne er langt fra de vandstande vi så under stormfloden i december 2013 og december 2016, og under stormen i januar 2015.

Vandstand forbliver høj

Iflg. prognoserne vil vandet fortsat ligge højt de kommende 12 timer, indtil omkring frokost i morgen, onsdag den 2. januar 2019. Men intet tyder på et vandet stiger så meget igen, som det har gjort tirsdag aften.

Da de nævnte vandstande, så vidt krisestaben er vidende om, ikke har betydet oversvømmelser af huse eller behov for indsats fra beredskabet, så går man nu over til normalt beredskab, men overvåger naturligvis fortsat situationen og holder øje med DMIs prognoser for vandstanden i fjordene.

Går alt som forventet, så vil der ikke blive udsendt flere varsler fra kommunen.

Sådan så det ud i timerne da det toppede

Herunder kan du se lidt billeder fra nogle af de steder, hvor vandet nåede længst op under stormen tirsdag nat.

Kulhuse Havn holder stand. Foto: Kenneth Jensen.Kulhuse Havn med høj vandstand, men ikke over kajkanten.

Strandvej i Frederikssund er lettere oversvømmet. Foto: Kenneth Jensen.Et af de steder hvor vandet har stået højest ind over kørebane og terræn er på Strandvej i Frederikssund, der tirsdag nat er lettere oversvømmet.

Trappen på Nordkajen i Frederikssund Havn. Foto: Kenneth Jensen.Også i Frederikssund Havn står vandet højt, men slet ikke i kritisk b niveau, Her ses trappen på Nordkajen i Frederikssund Havn.

Også Skyllebakke Havn holdt stand. Foto: Kenneth Jensen.Også Skyllebakke Havn holdt stand. 

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.