Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. februar 2019

Navn til nyt børnehus er fundet

Det nye børnehus i Skibby kommer til at hedde Børnehuset Savannen. Det har Opvækstudvalget besluttet efter at have fået tre gode forslag indstillet.

- Vi fik i udvalget præsenteret tre rigtig gode bud, men valgte navnet Børnehuset Savannen, fordi vi synes, at navnet godt må repræsentere børnenes univers. Ligesom at børnene var med til at tage det første spadestik, så er det simpelthen så skønt, at børnene også selv har været med til at finde på navnet til deres nye børnehus, siger Maria Katarina Nielsen, udvalgsformand i Opvækstudvalget.

Det er fireårige Noah Sørensen, der har fundet på navnet.  Og onsdag formiddag besøgte Maria Katarina Nielsen Børnehuset Norstjernen i Skibby, hvor Noah går i dag, og takkede ham for det gode forslag. De fik en lille snak om det nye børnehus, som Noah glæder sig til at flytte til.

Noah og Maria Katarine Nielsen griner sammen.Noah og Maria Katarine Nielsen griner sammen.

- Det er så positivt at se, at børnene bliver inddraget i processen.  Noah og jeg snakkede om forskellige ideer til, hvad de kommende stuer kan hedde i det nye børnehus, og han havde rigtig mange gode ideer. Det kan jo være, at de voksne også må tage ham med på råd, når de skal til at finde på stuenavne, siger Maria Katarina Nielsen.

Noah har selv fundet på navnet Børnehuset Savannen, og nu håber han, at stuerne kommer til at have dyrenavne, og at han selv kommer på Løvestuen, fordi løven er det sejeste dyr på savannen.

Første spadestik på det nye børnehus i Skibby blev taget i maj 2018 af formand for Opvækstudvalget, Maria Katarina Nielsen, og en masse børn fra de institutioner, som skal flytte ind i børnehuset. Blandt børnene var også Noah Sørensen. Første spadestik på det nye børnehus i Skibby blev taget i maj 2018 af formand for Opvækstudvalget, Maria Katarina Nielsen, og en masse børn fra de institutioner, som skal flytte ind i børnehuset. Blandt børnene var også Noah Sørensen, som står forrest i den blå jakke. 

Når Børnehuset Savannen skal indvies i juni, vil der blive sat en messingplade med Noahs navn op.

Børnehuset Savannen står klar til at tage mod børnene i juni, men man kan allerede nu skrive sit barn op til en plads.

Byggeriet på Børnehuset Savannen i Skibby er godt i gang.Byggeriet på Børnehuset Savannen i Skibby er godt i gang. Der blev holdt rejsegilde kort før jul 2018, og i juni 2019 er børnehuset klar til at åbne dørene for både børn og voksne.

Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup