Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. februar 2019

Mere end 300 til prisfest

Tirsdag den 26. februar 2019 uddelte Folkeoplysningsudvalget årets idræts-, leder- og fritidspriser ved den store årlige prisfest.

Der er tradition for at prisfesten flytter rundt i kommunen, og i år var turen kommet til Frederikssund, hvor rammen for årets uddeling af de tre hovedpriser og 87 anerkendelser var sat i Frederikssund Hallen. Med til at sætte rammen var også Frederikssund Musikskole og IF 1864 bueskydning, der underholdt undervejs. 

Udvalgsformand Anne-Sofie Uhrskov bød velkommen.Udvalgsformand Anne-Sofie Uhrskov bød velkommen.

Lederpris til juniorgolfer

Lederprisen for 2018 gik i år til Mette Meltinis fra Frederikssund Golfklub.

Kriteriet for prisen er, at modtagen inden for en årrække skal have virket som ulønnet leder eller træner inden for en folkeoplysende forening i Frederikssund Kommune.

Det har årets prismodtager, og om årsagen til at valget er faldet på Mette, fortalte formand for Folkeoplysningsudvalget, Anne-Sofie Uhrskov (V), at Mette Meltinis brænder for de unge mennesker, og at hun med sin passion og målrettede ambitioner har været med til at genskabe et miljø for ungdommen i foreningen:

 - På blot tre år har du formået at skabe et helt nyt fundament for klubbens juniorafdeling. Juniorafdelingen var faldet til kun 14 medlemmer, og der var ikke udsigt til en stigning da du tog fat og fik sat gang i juniorarbejdet. I en tid hvor Golfdanmark oplever markant faldende medlemstal blandt de unge, har du været med til at se en stødt stigende tilgang kulminere med knapt 60 juniorer i dag.

Mette Meltinis takkede Folkeoplysningsudvalget for prisen:

 - Jeg er meget overvældet og beæret. Det havde jeg bestemt ikke regnet med, da jeg stod der for små fire år siden med ganske få juniorer. I dag har vi en masse dejlige juniorer, og det er jo dét der driver hele værket. Det at være med til at arrangere alle de her ting med sommercamp, forårs- og efterårscamp, juleturnering i snevejret, julebanko og i det hele taget bare være samme med de her juniorer, og se deres udvikling golfmæssigt og personligt.

Mette Meltinis fra Frederikssund Golfklub får overrakt Lederprisen. Foto: Kenneth Jensen.Mette Meltinis (i midten) fra Frederikssund Golfklub får overrakt Lederprisen af fra venstre Alice Linning, Anne-Sofie Uhrskov og Søren Højlyng fra Folkeoplysningsudvalget.

Idrætspris til chearleaders

Idrætsprisen gives til en udøver eller et hold fra en forening, der er godkendt som folkeoplysende forening i Frederikssund Kommune, og som har ydet en bemærkelsesværdig præstation i det forgangne år.

En bemærkelsesværdig præstation kan være:

  • et mesterskab
  • en oprykning
  • en særlig holdindsats.

Årets modtager er Blackbirds Cheerleaders fra Frederikssund Oaks for deres rivende udvikling fra at ligge nederst i rækken til i dag at kunne være med blandt de bedste i Danmark.

 - Som et stærkt hold skal I kunne både de fysiske krævende elementer fra gymnastikken og det æstetiske og formfuldendte udtryk fra dans og showverden. I performer både i konkurrence med andre cheerleadinghold i Danmark og som holdet bag de lokale drenge fra Oaks. Det ses allertydeligst når Oaks har hjemmekampe på Ådalen Skole i Frederikssund. Oaks inviterer til mere end bare en kamp. I inviterer altid til fest. Rundt om banen er der ofte mere end 500 tilskuere der bakker holdet op til en unik stemning, med Blackbirds til at lede slagets gang på sidelinjen, sagde Anne-Sofie Uhrskov i sin motivation for udvalgets valg af prismodtager.

- Jeg vil meget gerne sige tak på vegne af hele klubben, og pengene kommer til at gå til at fremme sporten for hele klubben, så vi vil gerne sørge for at de får noget nyt tøj og nogle ordentlige faciliteter at træne med. Også tak til alle forældrene der bakker op om pigerne og deres sport, sagde holdets træner, Jessie Bernth Lihn, efter de havde modtaget prisen.

Blackbirds Cheerleaders fra Frederikssund Oaks fik idrætsprisen. Foto: Kenneth JensenBlackbirds Cheerleaders og deres træner, Jessie Bernth Lihn (i midten med gavekort) fra Frederikssund Oaks modtog Idrætsprisen.

Fritidsprisen gik til spejdergruppe

Den tredje og sidste pris om Folkeoplysningsudvalget uddelte tirsdag aften var Fritidsprisen, som blev givet til spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok.

Kriteriet for prisen er, at blandt andet at modtageren har iværksat initiativer der:

  • har skabt nytænkning og udvikling inden for foreningsarbejdet
  • medvirker til at fremme folkeoplysningen
  • kan være til inspiration for andre
  • virker sundhedsfremmende. 

Det har spejdergruppen, der bygger sine aktiviteter på fællesskab og samarbejde. De tager både børn og forældre med ud i den danske natur. Her udvikler gruppelederne børnenes færdigheder igennem en anerkendende og motiverende tilgang til lære i og om naturen. Fritidsprisen gives for den inspiration Jeres aktive indsats er for os alle og fordi I er med til at fremme hele tanken om folkeoplysning for alle.

Spejdergruppens formand, Brian Petersen takkede for prisen:

 - På vegne af Skibbys mest ambitiøse spejdergruppe vil jeg sige tak for anerkendelsen og prisen. De andre her i aften kan bryste sig af guldmedaljer. Hos os måler vi succes på at kunne tilbyde nogle rammer, faciliteter og muligheder for børn og unge hvor de kan udvikle sig, og ved at give dem nogle mål de kan indfri. Fællesskabet om det er med til at binde os sammen, og det er utroligt vigtigt. Så tusind tak for prisen, der nok skal få ben at gå på i det arbejde.

Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok fik Fritidsprisen. Foto: Kenneth Jensen.Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok løb med Fritidsprisen. Her er Brian Petersen i gang med takketalen, flankeret af troppen.

87 anerkendelser

Efter uddelingen af de tre hovedpriser var det tid til uddeling af de 87 anerkendelser, som idrætsudøvere i år havde gjort sig fortjent til qua deres præstationer i løbet af 2018.

Gruppebillede af alle prismodtagere. Foto: Kenneth Jensen.Gruppebillede af alle prismodtagere. 

Anerkendelse giver Folkeoplysningsudvalget til personer eller hold fra en forening der er godkendt som folkeoplysende forening i Frederikssund Kommune, og som har:

  • vundet guld, sølv eller bronze ved internationale eller danske mesterskaber, eller
  • vundet guld ved landsdelsmesterskaber eller sjællandske mesterskaber i regi af Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund eller Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Med anerkendelse fulgte i år en sportstaske, der kan rumme de essentielle ting til den daglige træning. Og iflg. udvalgsformanden er det ikke bare en taske:

 - Det er ligeså meget en anerkendelse af og påmindelse om jeres sportslige præstationer i 2018. På stroppen er det olympiske motto trykt – hurtigere – højere – stærkere. Det olympiske motto handler ikke om være hurtigst, nå højst eller være stærkest. Det handler om at søge sit eget største potentiale, at sætte sig mål og sætte til side for at præstere og opnå, at gøre sig umage for at gøre sit bedste og at vinde over sig selv.

Undervejs i aftenens program fik de godt 300 deltagere lejlighed til at se bueskytteforeningen IF 1864 demonstrere deres færdigheder, og Percussion Young-Stars fra Frederikssund Musikskole pakkede et hele fint ind i god musik.

Percussion Young-Stars fra Frederikssund Musikskole. Foto: Kenneth Jensen.Percussion Young-Stars fra Frederikssund Musikskole.

IF 1864 bueskydning gav opvisning. Foto: Kenneth Jensen.IF 1864 bueskydning gav opvisning

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune