Frederikssund Kommunes logo
30. august 2019

Tandklinik indviet i Skibby

I oktober 2018 besluttede Social- og Sundhedsudvalget at den kommunale tandpleje skulle samle kræfterne på tre klinikker i stedet for fem. Fredag den 30. august 2019 kunne den renoverede tandklinik på Fjordalndsskolen i Skibby så indvies officielt. Klinikken har i et par uger været i funktion, efter at flytningen af medarbejdere og materiel fra andre tandklinikker var på plads.

Tandpleje af høj kvalitet

I talerne ved indvielsen lagde formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Susanne Bettina Jørgensen (S), vægt på vigtigheden af en god tandpleje:

- Det er vigtigt, at sikre en tandpleje i Frederikssund Kommune af høj kvalitet og som er tilgængelig, der hvor man bor. I har arbejdet rigtig hårdt med renovering og indretning og med at planlægge og organisere tandplejens arbejde, og i dag kan vi så indvie den nye struktur og den nye klinik, fastslog udvalgsformanden.

Herefter kunne hun sammen med lederen af den kommunale tandpleje, Camilla Elisabeth Tardini, klippe det røde bånd til klinikken.

Leder af den kommunal tandpleje overtandlæge Camilla Elisabeth Tardini (tv.) viser klinikken frem sammen med formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Susanne Bettina Jørgensen (A). Foto: Frederikssund Kommune.Leder af den kommunal tandpleje overtandlæge Camilla Elisabeth Tardini (tv.) viser klinikken frem sammen med formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Susanne Bettina Jørgensen (A). Foto: Frederikssund Kommune.

Medarbejdere blev takket

Ved arrangementet deltog mange af tandplejens medarbejdere – ikke kun fra Skibby – men også fra de to andre tandklinikker i Frederikssund og Slangerup. Og de blev behørigt takket i lederens tale:

- Det har været en lang og spændende proces, og vi har arbejdet hårdt undervejs. Tak til tandplejerne. Uden jer var vi slet ikke nået hertil. Jeres villighed til at tage på denne forandringsrejse er årsagen til at vi er lykkedes, sagde Camilla Elisabeth Tardini blandt andet. Herefter takkede hun en lang række af personer, der har været medvirkende til at tandklinikken fremstår ny og flot og nu kan tages i brug.

Fra 0 – 18 år

Den kommunale tandpleje tilbyder børne- og ungdomstandpleje til de 0 – 18-årige. Derudover omsorgstandpleje for de ældre samt specialtandpleje for fysisk og psykisk handicappede. I Skibby er klinikkens tre tandlægestole fuldt bemandet hver dag, hvor i alt ni medarbejdere har deres daglige gang i de nyrenoverede, lyse og indbydende lokaler.

Læs mere om den kommunale tandpleje her.

Tandlægestol og instrumenter i den nye tandklinik i Skibby. Foto: Frederikssund Kommune.Tandlægestol og instrumenter i den nye tandklinik i Skibby. Foto: Frederikssund Kommune.