Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. august 2019

Pas på skolebørn i trafikken

Frederikssund Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden er i de kommende uger til stede på mange af skolevejene med kampagnen ”Børn på vej”, da tusindvis af børn nu igen kommer ud i trafikken, hvor de går eller cykler til og fra skole og fritidsaktiviteter.

I Frederikssund Kommune begynder knap 4000 børn i skole efter sommerferien den 12. august. Heraf er de 296 helt nye elever i 0. klasse og dermed også helt nye trafikanter. Kampagnens budskab til bilisterne er derfor: Sænk farten, vær ekstra opmærksom og vis hensyn.

Ikke kun de yngste

Det er ikke kun de yngste skolebørn, man skal holde ekstra øje med. Mens de fleste godt ved, at de små børn kan opføre sig impulsivt og løbe over en vej uden at se sig for, så er det også vigtigt at vide, at det samme gælder for teenagerne.

- Selv om teenagerne har mere erfaring med at færdes i trafikken, så kan de også være impulsive, overmodige og fx uopmærksomme på grund af deres mobil. Derfor skal der gerne ringe en lille alarmklokke hos os voksne, når vi møder børn i trafikken – uanset hvor gamle børnene er, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Politi på skolevejene

For at gøre skolevejene mere sikre og trygge gennemfører politiet kontrol på skolevejene i august. Meget tyder nemlig på, at der stadig er plads til forbedring hos bilisterne. Da politiet i januar gennemførte kontroller på landets skoleveje, blev flere end 3.000 bilister sigtet for at køre for stærkt.