Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
12. august 2019

Forventninger og flag på første dag

- Hvilken dag har vi i dag?, spørger Christina Jensen, der er klasselærer i 0. B på Trekløverskolen afd. Falkenborg. Flere hænder ryger straks i vejret og en dreng fortæller, at det er mandag.

- Det er rigtigt, og hvad starter mmmmmandag med?, spørger læreren videre, og så er undervisningen i både ugedage, kalender og bogstaver godt i gang på denne allerførste rigtige skoledag for de nye elever.

Lærer i 0. B, Christina Jensen, begyndte undervisningen så snart forældrene havde forladt klasselokalet. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Lærer i 0. B, Christina Jensen, begyndte undervisningen så snart forældrene havde forladt klasselokalet. 

Lærerne kender eleverne

I Frederikssund Kommune begynder 296 børn i 0. klasse efter sommerferien. På Trekløverskiolen afd. Falkenborg er der oprettet to 0. klasser med hhv. 18 og 19 elever. Og selv om eleverne har første skoledag den 12. august, så har de mødt deres kommende lærere.

- Børnene begyndte i mini-SFO i maj måned, hvor vi løbende har besøgt børnene og undervist dem, fortæller Susanne Fanø, der skal være klasselærer for 0. A. Det gør overgangen til skolen så glidende som muligt. Og det har blandt andet den fordel, at lærerne kender børnenes navne allerede fra første skoledag.

Modtaget med flagallè

Den spændende dag begyndte i hallen, hvor børnene havde mor og far med til en fælles velkomst og fællessang. Herefter blev alle børnene kaldt frem og fik et flag, hvorefter de i samlet trop kunne gå gennem skolegården til deres klasselokaler. I skolegården bød skolens øvrige elever dem velkommen med sang og flagallè.

De nye elever blev modtaget med flagalle af de øvrige elever. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.De nye elever blev modtaget med flagalle af de øvrige elever. 

Får bøger første dag

Hvis man troede, at det var en ”gratis” omgang at gå i 0. klasse, så kan man godt tro om igen.

- Der er opsat læringsmål for børnene allerede fra 0. klasse, og på første dag få de udleveret en bogstavsbog, matematikbog, skrivebog og en opgavebog, fortæller Susanne Fanø. Der er dermed lagt op til at fylde viden på de unge mennesker helt fra begyndelsen af skolelivet.

I 0. B fortsætter snakken om kalenderen, årstiderne, vejret og rokketænder. Der vil fremover blive sat en streg på tavlen, hver gang en elev taber en rokketand.

- Og når der er sat 50 streger, så giver vi flødeboller, fortæller Christina Jensen til klassens store begejstring.

Forventningsfulde elever på første skoledag. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Forventningsfulde elever på første skoledag. 

Første skoledag blev behørigt dokumenteret af stolte forældre og bedsteforældre. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Første skoledag blev behørigt dokumenteret af stolte forældre og bedsteforældre. 

Ved den fælles velkomst blev eleverne kaldt frem en efter en og fik et flag. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Ved den fælles velkomst blev eleverne kaldt frem en efter en og fik et flag.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.