Frederikssund Kommunes logo
22. august 2019

Elever får iPads til den digitale undervisning

Mere end 1300 elever kan se frem til at bruge iPads i undervisningen i dette skoleår, så de kan leve op til de krav, der stilles til digitalisering i folkeskolen. I denne og næste uge bliver der nemlig uddelt iPads til alle elever i 4. til 6. klasse.

Som en del af budget 2019 har Byrådet besluttet, at alle elever i folkeskolen i Frederikssund Kommune skal have en digital enhed til skolearbejdet. For eleverne i 1. til 6. klasse er valget faldet på iPads, mens det for elever i 7. til 9. klasse bliver pc’er.

I første omgang er det eleverne på mellemtrinnet, som får udleveret iPads, og de første næsten 900 iPads blev delt ud tirsdag den 20. august til eleverne på Slangerup Skole, Trekløverskolen, Ådalens Skole og Kærholm afdeling Kæret. Mandag den 26. august kommer turen til eleverne på Kærholm afdeling Kølholm, Jægerspris Skole og Fjordlandsskolen.

En stor flok elever sidder på gulvet i en gymnastiksal og lytter til borgmester John Schmidt Andersen, inden elever skal have udleveret iPads.Borgmester John Schmidt Andersen taler til eleverne på Trekløverskolen afdeling Græse Bakkeby, inden eleverne får udleveret deres iPads.

- Det har været en fornøjelse at dele iPads ud til de forventningsfulde elever. Jeg håber, at de vil få stor faglig glæde af dem, og at de vil bidrage til at skabe nogle digitalt stærke unge mennesker, der kan bruge de digitale redskaber, men som også lærer, hvordan man udviser sikker og ansvarlig adfærd i den digitale verden, siger borgmester John Schmidt Andersen, som var med til at dele de første mange iPads ud.

IT på skoleskemaet

IT og medier er et obligatorisk tværgående tema i folkeskolen og skal anvendes i alle fag med eleven som kritisk undersøger, analyserende modtager, kreativ producent og ansvarlig deltager. Med udleveringen af digitale enheder vil eleverne i Frederikssund Kommune også være klar til det kommende fag Teknologiforståelse, som skal lære eleverne at forholde sig kritisk til teknologi. Faget forventes indført fra 2021.

- Jeg er glad for, at vi i Byrådet har besluttet at prioritere folkeskolerne, blandt andet ved at uddele de her iPads og senere også pc’er. Det er et kvalitetsløft, som får stor betydning for undervisningen og eleverne. Derudover har vi også sat midler af til undervisning og til sikring af de små matrikler, som der især er nogle af på Hornsherred, siger Morten Skovgaard, formand for Uddannelsesudvalget.

Elever får iPads udleveret af borgmester John Schmidt Andersen.Elever fra Slangerup Skole afdeling Lindegård får iPads udleveret af borgmester John Schmidt Andersen.

Indholdet på elevernes iPads er centralt styret fra skolen, så eleverne ikke kan hente hvad som helst de synes. Der installeres kun de apps, der skal anvendes i undervisningen.

I august 2020 vil eleverne i indskolingen også få udleveret iPads, mens eleverne i udskolingen vil få pc’er. Det skyldes, at de store elever har mere tekstproduktion og behov for flere funktionaliteter, især i forbindelse med afgangsprøverne.

Elever på Ådalens Skole lytter til John Schmidt Andersen, inden de skal have udleveret deres iPads.Elever på Ådalens Skole lytter til John Schmidt Andersen, inden de skal have udleveret deres iPads.