Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
10. april 2019

Fem dygtige elever vinder tur til Kina

Fem elever fra Frederikssund Kommune skal til efteråret på besøg i Kina sammen med 13 elever fra Ballerup og Egedal Kommuner.Turen har de vundet i en konkurrence, som Bycirklen arrangerer.

Eleverne, der alle går i 8. klasse, har deltaget i konkurrencen ved at skrive en personlig ansøgning på engelsk, som fortæller lidt om dem selv og hvorfor netop de fortjener en tur Wuxi i Kina. Alle kommunens 8. klasser har haft mulighed for at deltage, og i alt syv klasser fra henholdsvis Ådalens Skole, Trekløverskolen og Slangerup Skole har deltaget.

Glade vindere

Onsdag eftermiddag blev spændingen udløst og de fem vindere blev kåret af formand for Uddannelsesudvalget, Morten Skovgaard. Vinderne blev:

  • Hans Christian fra Slangerup Skole afd. Kingo.
  • Simon Pagh fra Ådalens Skole.
  • Felippa Yanjia Andersen fra Trekløverskolen afd. Marienlyst.
  • Rebecca Kronborg Duris fra Ådalens Skole.
  • Jennifer Vilhelmsen Klippert fra Trekløverskolen afd. Marienlyst.

- Det er dejligt at se, at vi har så dygtige elever, der kan skrive så flotte ansøgninger, og som kan rejse ud i verden og være gode repræsentanter for både Frederikssund Kommune og for Danmark. Jeg vil gerne takke alle de elever, der har deltaget i konkurrencen. Jeg kan forstå, at der er kommet mange flotte og velreflekterede ansøgninger ind, siger Morten Skovgaard.

Fire af de fem elever var til stede ved udnævnelsen af vinderne og alle fire blev meget glade og overraskede, da deres navne og begrundelsen for at de vandt, blev læst op.

Siden 2007 har kommunerne i Bycirklen haft et samarbejde med byen Wuxi i Kina. Samarbejdet har ført til flere fælles projekter og elevudvekslinger på tværs af landegrænserne, hvor skolekonkurrencen spiller en central rolle.

Det er andet år i træk, at Frederikssund Kommune sender fem elever på udveksling i venskabsbyen Wuxi. Eleverne skal bo hos kinesiske familier og følges med deres unge i skole. Inden rejsen får de nogle timers undervisning i kinesisk sprog og kultur på Borupgaard Gymnasium.

Når eleverne kommer hjem fra Kina, skal de dele ud af deres erfaringer til de andre elever fra deres klasser, men også til de elever, der går i 7. klasse nu, og som har mulighed for at deltage i næste års konkurrence.

Fire af de fem vindere af Kina-konkurrencen samt konsulent i  Center for Børn og Skole Morten Jensen og formand for Uddannelsesudvalget Morten Skovgaard.Fire af de fem vindere af Kina-konkurrencen, fra venstre Hans Christian, Rebecca Kronborg Duris, Felippa Yanjia Andersen og Jennifer Vilhelmsen Klippet, og bagerst konsulent i  Center for Børn og Skole Morten Jensen og formand for Uddannelsesudvalget Morten Skovgaard.