Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
14. september 2018

Virksomheder mødte fremtidens arbejdskraft

Campus i Frederikssund var fredag den 14. september omdannet til en regulær markedsplads på Campusdag XL, hvor virksomheder kunne præsentere sig for både campuseleverne og for 8.-9. klasses elever fra hele kommunen.

Formålet med dagens arrangement var at øge interessen blandt de unge for erhvervsuddannelserne. Mere end 20 virksomheder stod derfor klar til at svare på spørgsmål, fortælle om dem selv og de karrieremuligheder, de tilbyder, og generelt give de unge en fornemmelse af, hvad en erhvervsuddannelse kan føre til.

Anlægsgartnerfirmaet Gottlieb A/S gør deres hoser grønne overfor de interesserede campuselever. Foto: Steven Rønnenkamp Holst.Anlægsgartnerfirmaet Gottlieb A/S gør deres hoser grønne overfor de interesserede campuselever. 

Mange muligheder

- Vi er kommet i dag, fordi vi håber, at vi kan skabe en større interesse for erhvervsuddannelserne fortæller Lars Holmgaard, der er afdelingschef i elektrikerfirmaet H. Helbo Hansen A/S og tilføjer:

- Vi har altid taget mange lærlinge, selv under finanskrisen. Men i dag føler mange unge, at der er mere sikkert at tage en studentereksamen. Derfor vil vi gerne italesætte, at der er en stor vifte af muligheder, der breder sig ud, hvis man tager en erhvervsuddannelse, forklarer Lars Holmgaard.

Og borgmester John Schmidt Andersen satte rammen for dagen, da han bød velkommen:

- Det er for virksomhedernes skyld, vi er her i dag. Det er dem, der skal sørge for fremtidens produktion, fastslog han og takkede erhvervsuddanneslerne, Frederikssund Erhverv og alle de 21 virksomheder for deres deltagelse.

- Her kan vi virkelig se, hvad projekt FUEL har gjort for uddannelserne, sluttede borgmesteren.

FUEL står for Før, Under og Efter Læringsmiljøer og er et 3-årigt projekt. FUEL gennemføres af de seks partnere: Frederikssund Kommune, Frederikssund Erhverv og de fire erhvervsskoler: TEC, SOPU, Esnord og Knord.

Her kan du læse mere om FUEL-projektet.

Markedsplads

På Campus var der opstillet en række telte, hvor virksomhederne præsenterede sig selv og deres produktion. Her kunne eleverne på Campus bevæge sig rundt og blive klogere på de mange mulige karriereveje. Senere på dagen kom også 8. og 9. klasserne fra hele kommunen til Campus for at få skærpet deres forståelse af hvad erhvervsuddannelserne kan tilbyde.

Byggefirmaet 3Byg tiltrak megen opmærksomhed fra de unge. Foto: Steven Rønnenkamp Holst.Byggefirmaet 3Byg tiltrak megen opmærksomhed fra de unge. 

På talerlisten ved åbningen af dagen var også Annette Kobberup, der er EVP for Global HR & Communications i CO-RO A/S:

- Det er halvandet år siden, vi satte FUEL i gang, og vi kan være stolte over den store opbakning fra vores virksomheder, som repræsenterer mange forskellige teknologier og er både nationale og internationale. Vi har brug for både kloge hoveder og kloge hænder, og der er rigtig mange karrieremuligheder inden for erhvervsuddannelserne, sagde hun i sin opfordring til campuseleverne.

I festsalen holdt repræsentanter for mange firmaer korte oplæg om virksomheden og om hvordan deres egen karrierevej havde været. Foto: Steven Rønnenkamp Holst.I festsalen holdt repræsentanter for mange firmaer korte oplæg om virksomheden og om hvordan deres egen karrierevej havde været.

Alle FUEL-projektets ambassadører samlet på CampusXL-dagen. Foto: Steven Rønnenkamp Holst.Alle FUEL-projektets ambassadører samlet på CampusXL-dagen. 

Fotos: Steven Rønnenkamp Holst.