Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
20. september 2018

Udvalg lyttede til borgerne

Udvalget for By og Land har som opgave at skabe øget vækst, bosætning og sammenhæng mellem by og land i Frederikssund Kommune. Det fortalte udvalgets formand Hans Andersen (V), da han bød velkommen ved borgermødet i Dalbyhallen onsdag den 19. september.

- Vi skal som politikere være dygtige til at få udnyttet potentialerne. Og vi kan kun gøre det sammen med jer, som jo bedst kender til forholdene ude i lokalsamfundene. Derfor er det helt afgørende, at vi kommer ud og tager temperaturen på lokalsamfundene. Vi skal i dialog med jer, sagde Hans Andersen til de fremmødte og gjorde det klart, at udvalget var klar til at lytte til både småt og stort.

Lokale funktioner er vigtige

Og der kom mange emner på bordet – lige fra digital infrastruktur og sikre skoleveje over boligbyggeri til hyppigheden af tømningen af skraldespanden. Blandt de vigtigste pointer var det tydeligt, at omdrejningspunktet i Dalby er skolen, idrætsforeningen og den lokale brugs. Og der er et stort ønske om, at kommunen bakker op om disse ting, da de er vigtige for at fastholde de nuværende beboere og sikre fremtidig tilflytning. Et andet emne, som fyldte meget på mødet, var muligheden for at skabe seniorvenlige boliger i området.

- Jeg lyttede mig blandt andet til, at der var et stort ønske om at drøfte, hvordan man som pensionist kan flytte til en mindre bolig i det lokalsamfund, man er vokset op i og dermed bevare sit netværk og kontakten til lokalområdet. Det vil samtidig frigøre boliger til nye tilflyttere. Det er et emne, vi kan bære med os videre til et fremtidigt arbejde med en bosætningsstrategi, konstaterer Hans Andersen.

Flere møder på vej

Borgermødet i Dalby var det første i en række på fire møder, som bliver holdt hen over efteråret. Formålet med møderne er at give borgerne mulighed for at komme med ideer og input til de politikområder, som Udvalget for By og Land beskæftiger sig med.

Møderne holdes den:

27. september 2018 fra kl. 19.30 – 21.30.
Mødet holdes i Slangerup Idræts og Kulturcenter, lokale Raasigvang 1.

11. oktober 2018 fra kl. 19.30 – 21.30.
Mødet foregår på Fjordlandsskolen afd. Skuldelev i gynmastiksalen.

25. oktober 2018 fra. Kl. 19.30 – 21.30.
Mødet foregår på Trekløverskolen, afd. Falkenborg i Multihallen.

Alle er velkomne til møderne.

En gruppe borgere i dialog med medlemmer af Udvalget for By og Land. Foto: Frederikssund Kommune.En gruppe borgere i dialog med medlemmer af Udvalget for By og Land. Foto: Frederikssund Kommune.