Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. september 2018

Startskud til mere sortering

Næsten alle kommunens nye nærgenbrugsstationer står nu færdige. Det fejres den 11. september 2018 kl. 15, hvor blandt andre Tina Tving Stauning, formand for Teknisk Udvalg, vil være til stede ved indvielsen af nærgenbrugsstationen på Slangerup Rutebilstation.

På indvielsesdagen kan du også møde kommunens affaldskonsulenter, få en sorteringsvejledning og stille de spørgsmål om affald, som du mangler svar på.

Ny nærgenbrugsstation på Slangerup Rutebilstation. Foto: Frederikssund Kommune.Ny nærgenbrugsstation på Slangerup Rutebilstation. Foto: Frederikssund Kommune.

Nærgenbrugsstationerne flytter affaldssorteringen tættere på dig

De nye stationer giver mulighed for at kildesortere meget mere. På nærgenbrugsstationerne kan du aflevere genanvendeligt husholdningsaffald: metal, plast, papir og glas – og nogle steder også pap og batterier.

Nærgenbrugsstationerne skal gøre det lidt lettere for dig at aflevere dit genanvendelige affald, og dermed bidrage til at mange flere ressourcer sendes tilbage i materialekredsløbet i stedet for at blive brændt.

De nye nærgenbrugsstationer er placeret på en række pladser i hele kommunen fra Kulhuse til Sønderby og fra Vellerup til Slangerup. For de flestes vedkommende, vil der nu være kortere afstand til et sted, hvor du kan aflevere affaldet.

Nærgenbrugsstationerne er løbende blevet taget i brug

Frederikssund kommune har brugt de seneste måneder på at opføre de nye nærgenbrugsstationer. De er blevet opført i etaper, og er løbende blevet åbnet i takt med, at de er blevet færdige.

Der har været stor interesse for nærgenbrugsstationerne, og mange beholdere er allerede blevet tømt flere gange.

I den kommende tid vil kommunen samle erfaringer og meninger om nærgenbrugsstationerne, samtidig med at vi måler mængder og kvalitet af det afleverede affald. Det vil danne grundlag for løbende justeringer og forbedringer.

Du kan læse mere om nærgenbrugsstationerne her.

Læs også: Nemmere at genbruge

Læs også: Flere nye nærgenbrugsstationer klar

Læs også: Fem nye nærgenbrugsstationer klar til brug