Frederikssund Kommunes logo
12. september 2018

Nye genbrugsstationer indviet

I løbet af foråret og sommeren har Frederikssund Kommune etableret 15 nye nærgenbrugsstationer rundt omkring i kommunen. Målet er 23 i alt og de sidse otte er godt undervejs. Så godt at formanden for Teknisk Udvalg, Tine Tving Stauning (A), tirsdag den 11. september ved rutebilstationen i Slangerup kunne foretage den formelle indvielse af de nye genbrugsstationer.

- I Frederikssund Kommune har vi besluttet, at vi ikke vil sætte skraldespande til sortering ud ved hvert enkelt hjem. Derfor har vi valgt denne løsning med nærgenbrugsstationerne, fortalte Tina Tving Stauning ved indvielsen.

På nærgenbrugsstationerne kan du aflevere metal, plast, papir og glas – og nogle steder også pap og batterier. Stationerne er geografisk spredt over hele kommunen og er placeret, hvor der kommer mange mennesker f.eks. ved supermarkeder.

Håb om højere genbrugsprocent

Borgerne i Frederikssund Kommune er i forvejen gode til at sortere – og dermed genanvende – affald.

- Men jeg glæder mig til, at vi får målt og vejet på det, der bliver samlet ind, og jeg er spændt på at se, hvad det kan gøre ved genanvendelsesprocenten, sagde Tina Tving Stauning, inden hun symbolsk smed et stykke pap til genanvendelse i en af de seks nye beholdere på Slangerup Rutebilstation.

Formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (A), smider her symbolsk et stykke pap til genanvendelse i beholderen på Nærgenbrugsstationen på Slangerup Rutebilstation. Foto: Steven Rønnenkamp Holst.Formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (A), smider her symbolsk et stykke pap til genanvendelse i beholderen på nærgenbrugsstationen på Slangerup Rutebilstation. Foto: Steven Rønnenkamp Holst.