Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
12. september 2018

Ny Trap Danmark-bog om Frederikssund

Trap Danmark er undervejs med 6. udgave, og i bind 27 kan man læse om kommunerne Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm og Rudersdal.

Bogværket i den 6. udgave bliver på mere end 9.000 sider fordelt på 34 bind. I de 31 bind beskrives – kommune for kommune – de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv. Derudover indgår Trap Danmark Topografisk Atlas og to bind, der beskriver Danmark som helhed. Bogværket planlægges at være afsluttet i 2021.

Lokale konsulenter

Fra Frederikssund har arkivar Anne-Marie Jørgensen været konsulent på kapitlet om Frederikssund.

Museumsinspektørerne Naomi Pinholt og Palle Ø. Sørensen fra Frederikssund Museum har også været forfattere på nogle afsnit. Biblioteksleder Kirstine Lundsgaard har været kommunens kontaktperson.

Om bind 27 kan man på Traps hjemmeside læse følgende beskrivelse:

Bliv klogere på den kongelige parforcejagt, teglværkerne ved Lillerød og Blovstrød samt Søllerød Kro og teaterlivet på Mungo Park. Få information om områdets forfattere og kunstnere som Karen Blixen, J.F. Willumsen, Henrik Nordbrandt og Jussi Adler-Olsen. Besøg Drive in Bio i Lynge, og få historien om Rungsted Havn og det nedrevne Hirschholm Slot. Læs om de seks lurer, der blev fundet i Brudevælte Mose i 1797, og få forklaringen på, hvorfor verdens geologer og arkæologer bruger udtrykket Allerødtid. Besøg Kongeegen, som er mindst 1.400 år gammel, opdag den overvældende Frederiksborg Slotskirke i Hillerød, og bliv klogere på Børstingerød Mose, hvor den i Danmark ellers uddøde sommerfugl mørk pletvinge nu får en ny chance. Læs også om Bøllemosens bøller, kalkmalerierne i Birkerød Kirke og De Runde Haver i Nærum.

Her kan du læse mere og se hvor bogen kan købes.