Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
3. september 2018

En uge med teater

Igen i år er der teaterfestival i Frederikssund Kommune. En uge med teater for både store og små byder på både forestillinger, smagsprøver på kommende forestillinger og en teaterkagekonkurrence, vikingefægtning og meget mere.

Frederikssund Teaterfestival er klar for tredje gang. I år er der syv forskellige forestillinger og arrangementer for alle de, der har lyst til at deltage. Noget er gratis, og noget skal der købes billet til. På www.frederikssund.dk/teaterfestival kan man se alle forestillinger og arrangementer.

Frederikssund Teaterfestival 2018 - logo

Igen i år er der også teater for børnene i kommunens børnehuse i alle fem områder – Skibby, Slangerup, Jægerspris, Frederikssund Syd og Frederikssund Nord. Børnene bliver inviteret i teatret og se forestillinger, der både er sjove, legende og overraskende.

- Jeg er glad for, at vi igen i år kan lave en teaterfestival. Teater kan noget helt særligt og giver publikum en unik og nærværende oplevelse. Derfor er det rigtig fint, at vi igen i år kan give børn i vores børnehuse en teateroplevelse – og hvem ved, måske er det lige dén oplevelse, der vækker en ny lille skuespiller i et af børnene, siger Jesper Wittenburg (A), formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Grand opening den 15. september

Hele teaterfestivalen begynder lørdag den 15. september, hvor alle er inviteret til åbningen ved Vandkunsten i gågaden i Frederikssund. Her blæser vikingerne Frederikssund Teaterfestival i gang klokken 11 og formand for Fritids- og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg byder velkommen.

Derefter er der indlevering af kager til den teaterkagekonkurrence, som er en del af åbningen og hvor der forhåbentlig kommer rigtig mange flotte og velsmagende kager. Du kan læse mere om kagekonkurrencen og præmien på www.frederikssund.dk/teaterfestival.

Klokken 11.15 viser teatertalentholdet, hvad de kan med forestillingen ”Hvor er de unge?”.

Teatertalentholdet laver improvisationsteater.Teatertalentholdet optræder til Grand Opening med forestillingen "Hvor er de unge?".

Klokken 11.45 kåres de tre bedste teaterkager, og klokken 12 går lurblæserne mod biblioteket, hvor der er fægtning og maskeworkshop. Det hele er gratis at deltage i – det er bare at møde op og være med.

Hele programmet for teaterfestivalen kan ses på www.frederikssund.dk/teaterfestival og her er det også muligt at få overblik over, hvad der er gratis, og hvad der skal købes billetter til.

Støtte fra erhvervslivet

En del af åbningen af Frederikssund Teaterfestival 2018 bliver en forestilling med teatertalentholdet. Den lokale virksomhed, Blue Box Aps, har valgt at støtte arbejdet med teatertalenterne, så talentholdet frem til festivalen har kunnet arbejde videre med talentudviklingen.

- Det glæder mig, at Blue Box har ønsket at gå ind i et samarbejde med os og valgt at støtte op om teaterfestivalen og det fortsatte arbejde med teatertalenterne. Jeg ser meget frem til at opleve de unge teatertalenter, når de spiller deres forestilling til teaterfestivalen, siger Jesper Wittenburg.

Teatertalentholdet har været en del af Frederikssund Kommunes talentindsats. Udøverne kommer fra de lokale amatørteatre Jægerspris Amatør Scene, Slangerup Scenen og Frederikssund Vikingespil. Det er Teatertasken, der har stået for undervisningen af talenterne.