Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. oktober 2018

Masser af uhygge til halloween

Årets uhyggeligste aften nærmer sig, og også i Frederikssund Kommune vil man kunne opleve uhyggen på nærmeste hold. Halloween er nemlig blevet en del af årets begivenhedskalender flere steder.

Danskerne har for alvor taget halloween til sig og pynter med græskar, edderkopper, spøgelser og hvad fantasien ellers kan finde på. Men har man ikke lige tid og overskud til at gøre en hel masse derhjemme, er der flere gode arrangementer rundt om i kommunen.

Hyggelig uhygge på Færgegården

Frederikssund Museum, Færgegården byder børn og voksne indenfor en til en uhyggelig hyggelig eftermiddag. Man kan været med til at dekorere lanterner, lave lys af bivoks, og når mørket falder på, samles alle i haven og synger lanternesange. Med lidt held og høj sang, kommer den gamle færgemand måske på besøg, og han har helt sikkert noget godt med i sin sæk.

Det hele foregår onsdag den 31. oktober klokken 16-18, og det er gratis at være med.

Det hjemsøgte bibliotek

Tør du komme til byens mest uhyggelige halloween på den hjemsøgte bibliotekskirkegård? Der er nemlig sket et uhyggeligt mord på den gamle overbibliotekar, og biblioteket har brug for hjælp til at opklare mysteriet. Det bliver piv-uhyggeligt, for det vrimler med skumle munke og gustne spøgelser på bibliotekskirkegården. Se om du kan løse mysteriet ved at same de uhyggelige ledetråde, der gemmer sig på kirkegården. Når mysteriet er løst, bliver der ristet skumfiduser over bål og gumlet masser af popcorn.

Mordet skal løses onsdag den 31. oktober fra kokken 16.30-18. Kom gerne udklædt. Det er gratis at deltage.

Allehelgensaften på Selsø Slot

Kom og oplev Herregårdsmuseet Selsø Slot i oktobermørket og lommelygternes skær, når museet byder indenfor til Allehelgensaften. Måske møder I den hvide dame? Eller måske støder du på herremanden eller andre tidligere folk på herregården. Hvis uhyggen i huset bliver for meget, kan man tage en pause ved ildstedet, eller købe lidt forfriskninger i kælderkøkkenet.

Fra klokken 17-19:30 den 31. oktober kan man medbringe sin lommelygte og i dens skær se, hvordan skyggerne bliver levende i husets mange hjørner. Hvis man vil opleve Selsø i fuldstændig mørke, skal man komme fra klokken 19:30. Derefter kan man blive i huset indtil museet lukker klokken 21 og det gamle hus lukkes ned og går i vinterhi.

Billetter til Allehelgensaften kan købes på billetto.dk. Det er også muligt at købe i døren på selve Allehelgensaften, men ved køb af billetter på billetto.dk er prisen reduceret i forhold til billetter købt i døren. Der er derudover et begrænset antal billetter, så hvis man vil sikre sig en billet, anbefales det at købe i forsalget på billetto.dk.

Den hvide dame på Selsø Slot.