Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. oktober 2018

Elever lærer om trafiksikkerhed og cykling

Hen over tre uger i september og oktober har ca. 530 elever på 4 årgang og ca. 400 elever på 5. årgang deltaget i trafikundervisning på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.

Det er tredje gang, at 4. klasser er af sted og anden gang, at 5. klasser er af sted. Besøget var endnu en gang en stor succes, hvor eleverne fik meget ud af undervisningen og museet. Nogle af de lærere, der var med, roste undervisningen meget, og berettede om meget engagerede elever.

“Det er super, at så mange elever fra vores lokale skoler igen i år har deltaget i trafikundervisningen. Stor ros til lærerne, der sørger for, at eleverne kommer afsted. Kun ved vedvarende trafikundervisning og opmærksomhed omkring trafik, bliver børnene sikre og dygtige cyklister”, siger formanden for Teknisk Udvalg Tina Tving Stauning (A).

Frokostpausen er hurtigt klaret for cyklerne trækker. Frokostpausen er hurtigt klaret for cyklerne trækker. 

Skal gennemføre cyklistprøve

Forløbet for 4. klasserne omfatter, at klassen deles op i tre hold, som skal igennem forskellige aktiviteter på museet. Én aktivitet er undervisning i, hvordan trafikken har udviklet sig siden den første cykel blev opfundet og frem til i dag. En anden aktivitet er en trafiksikkerhedsquiz på museet. Endelig skal eleverne ud at cykle på en bane og gennemføre den lille cyklistprøve, hvor de skal vise, at de kan orientere sig, give tegn, holde balancen og følge banens forløb. Der er også en snak om sikkerhed på cykel og cyklens udstyr.

Forløbet for 5. klasserne fokuserer på elevernes færdsel på egen hånd ude i trafikken. Omdrejningspunktet er de store farer i trafikken, og i undervisning og praktiske øvelser indgår en lastbil, så eleverne får et indblik i, hvor svært det er for en lastbilchauffør at se en cyklist fra lastbilen. Eleverne lærer at være opmærksomme på lastbiler og at placere sig, så de kan blive set. Eleverne får desuden undervisning i førstehjælp.

Cykelværksted, børnene finder cykelhjelme og cykler i passende størrelse og gør klar til den praktiske cykelprøve. Foto: Frederikssund Kommune.Cykelværksted, børnene finder cykelhjelme og cykler i passende størrelse og gør klar til den praktiske cykelprøve.

Den praktiske cykelprøve, hvor eleverne lærer at orientere sig bagud og give tegn på de rigtige tidspunkter inden stop eller sving. Foto: Frederikssund Kommune.Den praktiske cykelprøve, hvor eleverne lærer at orientere sig bagud og give tegn på de rigtige tidspunkter inden stop eller sving. 

Trafikundervisning inde på museet - cyklen igennem tiden. Foto: Frederikssund Kommune.Trafikundervisning inde på museet - cyklen igennem tiden.

Fotos: Frederikssund Kommune.