Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
31. oktober 2018

0. klasser vinder trafikkonkurrence

Eleverne i 0.D på Trekløverskolen afd. Græse Bakkeby samt 0.C og 0.D på Fjordlandsskolen afd. Skibby har klaret sig flot og været heldige, for de har vundet en konkurrence i den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’. Det er kommunerne i Danmark, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der står bag konkurrencen.

I Frederikssund Kommune er målet, at alle børn skal være trafiksikre. Kommunen satte i august plakater op ved alle skoler med budskabet ’Børn på vej’. Og alle kommunens 0. klasser fik udleveret ’Min Trafikbog,’ hvor børnene har løst opgaver om sikker trafik.

På den måde har kommunen gjort en indsats for at gøre skolevejen sikrere, og samtidig er børnene blevet klædt bedre på til at færdes sikkert i trafikken.

0. klasserne vinder 1.000 kr.

Klasserne vinder 1.000 kr. til klassekassen, som de kan bruge på noget hele klassen kan få glæde af. Vej og Trafik og udvalgsformand Tina Tving Stauning (A) var onsdag den 31. oktober ude på skolerne for at overrække et diplom til vinderklasserne.

- Det var en stor fornøjelse at komme ud på skolerne og fejre vinderne og opleve, hvor engagerede både elever og lærere er i trafikundervisningen. Det er så godt at se, for det er vigtigt, at vi får lært børnene at færdes sikkert i trafikken. Så stor ros til skolerne for det flotte arbejde, siger formanden for Teknisk Udvalg Tina Tving Stauning (A).

0.D på Trekløverskolen afd. Græse Bakkeby. Foto: Frederikssund Kommune.0.D på Trekløverskolen afd. Græse Bakkeby.

0.C og 0.D på Fjordlandsskolen afd. Skibby. Foto: Frederikssund Kommune.0.C og 0.D på Fjordlandsskolen afd. Skibby.

Fotos: Frederikssund Kommune.

Hjælp til forældre om børn og trafik

Kampagnen ’Børn på vej’ sætter fokus på, at børn i alle aldre skal lære at blive sikre i trafikken. Små børn lærer trafik ved at øve sig mange gange sammen med deres forældre. Store børn skal ofte have gentaget, hvad de skal holde fokus på i trafikken, og at de skal lade mobiltelefonen blive i lommen.

Fælles for alle børn er, at deres forældre er rollemodeller i trafikken. Det og meget andet kan forældre læse om på www.sikkertrafik.dk/forældre. Her kan de også tilmelde sig et nyhedsbrev, så de løbende får nyheder tilpasset deres børns alder.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag hjemmesiden, som skal hjælpe forældre med at lære deres børn at begå sig sikkert i trafikken.