Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
6. november 2018

Thorstedlund bliver solgt

Tidligere på året blev kommunens ejendom Thorstedlund ved Græse Bakkeby sat til salg. Og onsdag den 31. oktober besluttede et flertal i Byrådet så at sælge til højestbydende. Køberen er et selskab, der har taget navn efter adressen – Græse Strandvej 22. Bag selskabet står flere personer i ejendomsbranchen, der er vant til at investere og bygge, fortæller selskabets direktør Michael Brag.

Boliger i to og tre etager

Selskabet Græse Strandvej 22 skal betale i alt 41 mio. kr. for ejendommen, og intentionen er at bevare hovedparten af de eksisterende bygninger på Thorstedlund og konvertere dem til boliger. Både nord og syd for de nuværende bygninger foreslås det at etablere bebyggelse i hhv. to og tre etager med lejligheder på mellem 85 og 125 m2.

Enkelte af de mindre bygninger på Thorstedlunds foreslås revet ned for at skabe bedre harmoni mellem den nye og den eksisterende bebyggelse.

Lokalplan skal udarbejdes

Næste skridt er, at Frederikssund Kommune skal udarbejde en lokalplan i overensstemmelse med de udbudte rammer for området, som – når Byrådet har vedtaget den, kan danne baggrund for den kommende bebyggelse.

Arkitektfirmaet Lone Backs Arkitekter har lavet nedenstående visualiseringer af den foreslåede bebyggelse.

Visualiseringer lavet af Lone Backs Arkitekter.

Visualiseringer lavet af Lone Backs Arkitekter.

Visualiseringer lavet af Lone Backs Arkitekter.
Visualiseringer: Lone Backs Arkitekter.