Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
14. november 2018

Kulturarven i Frederikssund Kommune

Et kulturmiljø omfatter en fortællende helhed, der f.eks. er opstået omkring en lokal kirke eller en særlig anvendelse og aktivitet i et område. Sammen med bevaringsværdige bygninger er kulturmiljøerne med til at skabe en historisk bevidsthed og identitet - de er kommunens "historiske DNA".

Der er tidligere foretaget en gennemgribende registrering af kulturarven for den tidligere Frederikssund Kommune. Nu er der også gennemført en registrering kulturmiljøerne og de bevaringsværdige bygninger i Skibby og for den centrale del af Slangerup. Desuden er der udarbejdet nogle stilblade og anbefalinger til brug ved renoveringer eller ombygninger. Du finder materialet på hjemmesiden under afsnittet om kulturarv.

Der arbejdes endvidere med bevarende lokalplaner for Kvinderup og den centrale del af Slangerup.

Fredede og bevaringsværdige bygninger

Du har mulighed for at gå ind på Slots- og Kulturstyrelsens register over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB) og få oplysning om registreringsværdien for dit hus. FBB indeholder oplysninger om landets ca. 9.000 fredede bygninger og om de ca. 355.000 bygninger, hvis bevaringsværdi er blevet vurderet. Desuden indeholder FBB basisoplysninger om landets flere end 4 mio. bygninger. Disse informationer stammer fra Bygnings- og Boligregister (BBR), hvorfra de opdateres automatisk.

Nedrivning, ændring eller ombygning

Hvis du skal bygge til, bygge om eller nedrive en bevaringsværdig bygning, gælder der særlige regler. Du skal være særlig opmærksom, hvis din ejendom er omfattet af en bevarende lokalplan. Inden du går i gang, er det derfor en god idé at kontakte os, så vi kan råde og vejlede dig om forløbet i sagen. Vi kan også hjælpe dig med at undersøge, hvilke særlige regler der gælder for netop din bygning.

Læs mere om byggeprojekter på vores hjemmeside.

Gammelt kort over Slangerup. Foto: Frederikssund Kommune.Gammelt kort over Slangerup.