Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. november 2018

Fælles elevråd fordelte penge til bedre trivsel

For andet år i træk har det fælles elevråd fordelt 100.000 kroner til folkeskolerne i Frederikssund Kommune. Og igen i år var trivsel i fokus både i ansøgningerne til puljen og i elevrådets fordeling af pengene.

Det fælles elevråd mødtes torsdag den 8. november i byrådssalen på rådhuset i Frederikssund. Her skulle de dels tale om, hvad det fælles elevråds opgave er, og hvad der sker i elevrådene på skolerne. Og så skulle de fordele de 100.000 kroner. Det er Byrådet, der i 2016 afsatte en årlig pulje på 100.000 kroner, som det fælles elevråd råder over.

Med borgmesteren for bordenden talte eleverne om de forskellige ansøgninger, som skolerne i Frederikssund Kommune har lavet. Nogle skoler havde indsendt flere ansøgninger, mens andre havde lavet en enkelt eller slet ingen. I alt var der kommet 14 ansøgninger til en samlet sum på 241.717 kroner.

Borgmester John Schmidt Andersen kiggede forbi det fælles elevråds møde. Foto: Mikala S. Tordrup, Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen kiggede forbi det fælles elevråds møde.

- Der var mange rigtig gode ansøgninger, og jeg synes, at eleverne var gode til at kigge på dem og debattere, hvad der ville få størst betydning for de enkelte skoler. Der var fokus på trivsel både i ansøgningerne og beslutningerne, og det synes jeg, var rigtig fint set af de unge. Jeg tror, at der sagtens kunne sidde en kommende politiker eller to blandt dem, siger borgmester John Schmidt Andersen, der var med og gav gode råd, da eleverne fordelte pengene.

Elever præsenterer deres respektive skolers ansøgninger. Foto: Mikala S. Tordrup, Frederikssund Kommune.Elever præsenterer deres respektive skolers ansøgninger.

Fællesskab og bevægelse

Det var 14 meget forskellige ansøgninger, elevrådet skulle tage stilling til. Der var blandt andet søgt om penge til puder til stolene, bordfodbold, en hoppepude, en elevrådsdag, net til fodboldmål og idræts- og spillepakker.

Fælles for alle ansøgningerne var elevernes trivsel – både i timerne og ikke mindst i pauserne. Mange af ansøgningerne lagde vægt på bevægelse og fællesskab, og en skole var især interesseret i at få eleverne til at lægge mobiltelefonen væk og i stedet bruge pauserne på at lave noget sammen.

Elevrådet valgte blandt andet at give penge til et airhockeybord til Kærholm, siddepuder til Slangerup Skole, en elevrådsdag for Trekløverskolen, frikvartersaktivitetsting til Ådalens Skole, mobile vægge til Jægerspris Skole og materialer til bevægelse og leg til Fjordlandsskolen.

Det fælles elevråd består af elever fra alle Frederikssund Kommunes seks folkeskoler. Eleverne er alle med i elevrådet på deres egen skole.

Det samlede fælles elevråd. Foto: Mikala S. Tordrup.Det samlede fælles elevråd.

Foto: Mikala S. Tordrup, Frederikssund Kommune.