Frederikssund Kommunes logo
7. november 2018

Byggeboxen er en lærerig oplevelse

Frederikssund Kommune har fået en Byggebox, som skal lære skoleelever om byggeriets verden. Onsdag den 7. november blev Byggeboxen i Vinge indviet af politikere, embedsmænd og ikke mindst 6. L fra Ådalens Skole.

En reol med værktøjskasser og gule sikkerhedshjelme er noget af det første der møder en, når man træder ind i Byggeboxen i pavillonen i Vinge. Ved bordene langs vinduerne sidder elever fra 6. L fra Ådalens Skole med små byggeprojekter, de selv har lavet.  Byggeprojekterne er elevernes bud på møderum, man kunne bygge i Vinge.

- Det har været rigtig spændende at lære en masse om byggeri. Jeg vidste ikke så meget i forvejen, så jeg har lært meget i dag, fortæller 12-årige Odai. Sammen med sin gruppe har han bygget et møderum med udgangspunkt i murerfaget.

Odai og Amalie med deres gruppes byggeri Odai og Amalie med deres gruppes byggeri, der havde murerfaget som udgangspunkt.

- Vi har lært om, hvordan man lægger mursten og hvad man bruger af værktøj. Det har været sjovt, fordi vi har været uden for skolen og ude at kigge i Vinge. Vi har også fundet materialer udenfor, fortæller 12-årige Amalie, der også var i murergruppen.

Byggeboxen skal være med til at vise eleverne, hvor mange karrieremuligheder og uddannelser der er inden for byggeriets verden. Og dagens oplevelser har da også sat lidt tanker i gang hos Amalie:

- Jeg har i mange år godt ville være indretningsarkitekt. Men i dag har jeg fået øjnene op for andre ting, der også kan være spændende, fortæller Amalie.

Eleverne præsenterede deres projekter for de fremmødte til indvielsen. Her er det gruppen, der har arbejdet med elektrikerfaget.Eleverne præsenterede deres projekter for de fremmødte til indvielsen. Her er det gruppen, der har arbejdet med elektrikerfaget.

Prøve kræfter med byggeriet

Byggeboxen giver børn mulighed for at møde byggeriets verden helt tæt på. Med udgangspunkt i udviklingen af Vinge kan børnene lære om forskellige håndværk og møde nogle af de mennesker, der er med til at bygge veje, boliger, kloaker og cykelstier i Vinge.

Derfor bliver børnene også iført sikkerhedshjelm og gule veste og taget med på en tur rundt i Vinge, hvor de får lov at se de forskellige byggepladser og måske tale med nogle af de håndværkere, der arbejder på dem.

- Det er rigtig godt for Frederikssund Kommune og for vores elever at kunne komme herud og prøve kræfter med byggeriet. Jeg glæder mig meget over det, og jeg synes også, at I ser glade ud, sagde borgmester John Schmidt Andersen til eleverne fra 6. L, da han talte til indvielsen.

Borgmester John Schmidt Andersen så på elevernes projekter.Borgmester John Schmidt Andersen så på elevernes projekter.

Og han havde helt ret. Det var en flok glade elever, der havde arbejdet med byggeri hele dagen. Det bekræfter både Amalie og Odai, der begge havde haft en rigtig sjov og anderledes dag i Byggeboxen.

Byggeboxen er for alle Frederikssund Kommunes elever i 4. til 7. klasse, og allerede nu er halvdelen af tiderne i Byggeboxen booket.

Til indvielsen talte også Dansk Byggeri Nordsjællands formand Jørgen Simonsen samt formanden for Regions Hovedstadens Erhvervs-, Vækst- og Forskningsudvalg, Lars Gaardhøj. Begge udtrykte glæde over, at Frederikssund Kommune nu er den tredje kommune, der har fået en Byggebox.

Formand for Region Hovedstadens Erhverv-, Vækst- og Forksningsudvalg, Lars Gaardhøj, så på elevernes projekter.Formand for Region Hovedstadens Erhverv-, Vækst- og Forskningsudvalg, Lars Gaardhøj, så på elevernes projekter.

Bag om Byggeboxen

Projektet er støttet under Region Hovedstadens program ”Faglært til vækst”, der skal få flere til at vælge en erhvervsuddannelse i regionens område. Det er gratis for skolerne at besøge Byggeboxen.

Byggeboxens partnere er: Høje-Taastrup Kommune, NærHeden P/S, Københavns Kommune, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, NEXT Uddannelse København, Erhvervsskolen Nordsjælland, Frederikssund Kommune og Dansk Byggeri. Undervisningsforløbet er udviklet af BIBIANA Danmark.

Gruppebillede af 6.L og deres byggerier .Gruppebillede af 6. L og deres byggerier .

Et møderum med elektrikerfaget som udgangspunkt.Et møderum med elektrikerfaget som udgangspunkt.

Et møderum med VVS faget som udgangspunkt.Et møderum med VVS faget som udgangspunkt.

Foto: Mikala Schachtschabel Tordrup, Frederikssund Kommune