Frederikssund Kommunes logo
1. marts 2018

Transport af broelementer vil påvirke trafikken

Mandag den 5. marts ankommer de første elementer til brodækket til Kronprinsesse Marys Bro til Frederiksværk Havn. De store betonelementer vejer hver mellem 99 og 113 ton, og de skal efter ankomsten i Frederiksværk fragtes videre til Frederikssund på specialtransporter.

Da der ikke bliver transporteret brolementer i myldretiden vil det første broelement forlade Frederiksværk Havn ca. kl. 9.00 med retning mod Frederikssund. Ruten for transporterne er fra Frederiksværk Havn via rute 16/Hundestedvej/Hillerødvej til Lille Kregme, og derfra ad Frederikssundsvej/Rute 211 til den nye adgangsvej til Fjordforbindelsen syd for jernbanen.

Et af de broelementer, som skal køres på 30 m. lange lastbiler fra Frederiksværk til FrederikssundEt af de broelementer, som skal køres på 30 m. lange lastbiler fra Frederiksværk til Frederikssund.

Langsom kørsel

”Det bliver noget af et syn. Lastbilerne er cirka 30 meter lange og skal fragte nogle ekstremt store og tunge elementer. Vi kommer til at genere trafikken på ruten, fordi lastbilerne kører langsomt. Vi har flyttet skilte for at få plads til lastbilerne, og den første tur skal vise, om vi har fået rykket nok rundt på vejudstyret,” siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

”Den sværeste del på ruten bliver turen gennem rundkørslerne på strækningen. Her skal transporterne helt ned i fart, og trafikken standses af følgebiler. Derfor håber vi, at vores medtrafikanter vil være tålmodige og respektere, at transporterne kører meget langsomt,” siger Henrik Vincentsen.

Transporterne må køre med en hastighed på maksimalt 45 km/t. når de er fuldt lastet.

Den forventede ankomst til byggepladsen i Frederikssund er klokken cirka 10.30 efter en køretur på ca. halvanden time.

”Brodækket på Fjordforbindelsen kommer til at bestå af i alt 492 elementer, så vi skal altså gentage disse transporter 492 gange over det kommende år. På mandag nøjes vi med de to første transporter,” siger Henrik Vincentsen.

Mandag den 5. marts ankommer i alt 12 broelementer til Frederiksværk Havn. På dagen vil de første to elementer blive fragtet til byggepladsen i Frederikssund. De resterende elementer vil i løbet af uge 10 blive fragtet til byggepladsen med 2-3 daglige transporter.

Sådan ser ruten for særtransporterne ud.Sådan ser ruten for særtransporterne ud. Kilde: Vejdirektoratet.