Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
16. marts 2018

Dygtige elever vandt Kina-konkurrence

18 elever i 8. klasse fra Ballerup, Egedal og Frederikssund Kommuner skal besøge Kina til september i år. De har alle deltaget i en konkurrence udskrevet af skolenetværket i Bycirklen, som havde til formål at give eleverne indblik i og viden om kinesiske unges skolegang, livsformer og hverdag samt kinesiske samfundsforhold og kultur.

Motiveret ansøgning

Kravet til eleverne i konkurrencen var at lave en motiveret ansøgning på engelsk, hvor eleverne skulle sætte ord på deres forventninger til et udvekslingsophold i Kina og på ligheder og forskelligheder mellem de to lande. Opgaverne er efterfølgende blevet bedømt og udvalgt af et bedømmelsesudvalg med repræsentanter fra forskellige uddannelsesinstitutioner og fra erhvervslivet.

Overrasket af borgmesteren

Onsdag eftermiddag var 8. klasseselever fra de skoler, der har deltaget, så samlet på Ådalens Skole for at høre hvem de heldige fem elever var. Og det var borgmester John Schmidt Andersen (V), der fik fornøjelsen af at udnævne vinderne.

- Bycirklens 10-årige samarbejde med Wuxi har allerede åbnet for og høstet resultater af udveksling af viden og erfaringer inden for uddannelse, kultur, sundhed, miljø og erhvervsliv. Det skal vi fortsætte med at dyrke og udvikle, sagde borgmesteren, inden han kaldte vinderne frem.

Vinderne blev:

Sewal Jasmin Corca fra 8.Y på Trekløverskolen,
Daniel Hailing fra 8.E på Ådalens Skole,
Emma Hviid fra 8.L på Ådalens Skole,
Laurits Vinther fra 8.M fra Ådalens Skole, og
Nanna Brockenhuus fra 8.L på Ådalens Skole.

Glade og overraskede

Ingen af eleverne havde på forhånd fået at vide, hvem der havde vundet. Det var derfor ægte overraskelse man kunne se i ansigterne på de kommende kinarejsende.

- Vi er rigtig glade og meget overraskede! Jeg elsker at rejse, og synes det er spændende at opleve nye kulturer, sagde Daniel Halling fra 8. E på Ådalens Skole.

Siden 2007 har kommunerne i Bycirklen haft et samarbejde med byen Wuxi i Kina. Samarbejdet har ført til flere fælles projekter og elevudvekslinger på tværs af landegrænserne, hvor skolekonkurrencen spiller en central rolle.

Udvalget, som bedømte elevernes opgaver, bestod af:

• Lars Wilms, Kommunaldirektør Egedal Kommune og ansvarlig for Bycirklens Kina-samarbejde
• Merete Brodersen, Souschef og Pædagogisk Leder, Hedegårdsskolen, Ballerup, medlem af Bycirklens Skolenetværk
• Maria Nyland Jensen, Uddannelsesleder, Borupgaard Gymnasium, tovholder for Bycirklens Uddannelsesnetværk
• Peter Bo Andersen, Direktør, Frederikssund Erhverv.

Eleverne som vandt en rejse til Kina.De dygtige elever, der skal til Kina til september. Fra venstre: Hanne Rask Pedersen, Pædagogisk leder på Ådalens Skole, Nanna Brockenhuus, Laurits Vinther, Emma Hviid, Daniel Hailing, Sewal Jasmin Corca og borgmester John Schmidt Andersen. Foto: Frederikssund Kommune.