Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
28. maj 2018

Sporarbejde lukker frederikssundbanen

Fra 1. juni kl. 20.30 til og med 26. august renoverer Banedanmark skinner og broer på S-togsbanen mellem Frederikssund og Valby. S-togene på denne strækning transporterer hver dag 30.000 passagerer, der alle skal finde alternative rejseveje til arbejde i perioden. Det kan enten være med togbus eller almindelig bus, men der må påregnes længere rejsetider end normalt.

Banedanmark og DSB giver følgende tips til at komme ud og hjem fra 1. juni til 26. august.

Plejer du at bruge S-toget, er det vigtigt, at du overvejer alternative ruter og er opmærksom på de tiltag, som DSB og DOT – Din Offentlige Transport har lavet, for at hjælpe dig og andre med at komme frem så hurtigt og smertefrit som muligt:

  • Find alternative ruter via rejseplanen.dk: Der er mange muligheder for komme videre med bus, S-tog og Regionaltog. Movia og DSB indsætter ekstra busser og togbusser, så du kan komme på tværs til regionaltoget i Roskilde eller S-togslinjerne fra Høje Taastrup, Farum og Hillerød. Din nemmeste rejse finder du på rejseplanen.dk.
  • Tag cyklen noget af vejen: Måske kan du cykle til et andet S-tog eller en anden bus end du plejer. Det kan være du skal ud på en omvej – men det kan være det hurtigste for dig.
  • Tjek om du kan få zoneudvidelse til dit pendlerkort: Hvis du har et aktivt pendlerkort til mindst to zoner langs Frederikssundsbanen (zone 7, 94, 85, 74, 64, 63, 53, 42, 31) kan du få udvidet pendlerkortet til også at gælde de zoner, du skal igennem på din alternative rute. Du tilmelder dig zoneudvidelse ved at sende en sms med teksten ”zone” til ”1919”.
  • Lad bilen stå: Det vil skabe store forsinkelser, hvis alle skifter over til bilen og fylder vejene op i myldretiden. Men måske er din hurtigste vej at tage cyklen noget af vejen til en anden bus eller station, end du plejer.
  • Få tiden tilbage: Hvis du rejser med togbus kan du veksle den forlængede rejsetid med togbus til nye rejser med DSB. Det gør du ved at sende SMS med teksten ”Fåtidentilbage” til ”1919”.

Læs mere om sporarbejdet og zoneudvidelse på www.dinoffentligetransport.dk og tjek altid www.rejseplanen.dk før du rejser.

Supercykelstien

For nogle kan supercykelstien måske være et alternativ til togbusserne. Se ruten fra Frederikssund til København på supercykelstiernes hjemmeside.

Frederikssund Kommunes digitale kort kan du se en oversigt over cykelruter i kommunen ved at vælge temaet "Vej og Trafik/Veje og Stier/Cykelstier.

I år har Cyklistforbundet besluttet at forlænge sin "Vi cykler til arbejde"-kampagne, så den varer hele sommeren. Derfor kan du stadig tilmelde dig og dit hold.og være med i lodtrækningen om en præmie.

Samkørsel

Der er flere muligheder for at finde nogen at køre sammen med i bil. Det kan du f.eks. gøre på følgende links:

Følg med...

Banedanmark har lavet en facebookside, hvor du kan følge projektet.

Pendlersamarbejdet Frederikssundbanen har også lavet en facebookside.

Du kan læse mere om projektet på Banedanmarks hjemmeside.