Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. maj 2018

På bustur i Frederikssund Kommune

Der var solskin og højt humør, da cirka 80 nye borgere i Frederiksund Kommune lørdag var på bustur med borgmesteren rundt til kommunens smukke områder og interessante steder. 

Der var god stemning allerede ved rådhuset i Frederikssund, hvor tilflytterne stod på bussen. Her blev de budt velkommen af borgmester John Schmidt Andersen, der fungerede som turguide på vej rundt i kommunen.

De cirka 80 borgere steg på bussen ved rådhuset i Frederikssund.De cirka 80 borgere steg på bussen ved rådhuset i Frederikssund.

Nogle af de nye borgere, der havde takket ja til tilbuddet, var Rikke og Kenneth Mønsted Thomsen. Sammen med deres tre børn er de flyttet til Frederikssund fra København i februar i år. Parret er enige om, at det er en god idé med en bustur for nye borgere.

- Det er en inspirerende tur. Vi har allerede snakket om, hvor meget natur her faktisk er. Vi var meget nysgerrige på at finde de gode skove og det lækre ishus og den slags. Og så er vi overraskede over, hvor stor kommunen egentlig er, fortæller Rikke Mønsted Thomsen, da bussen holder kaffepause på Kulhuse Havn.

Familien Mønsted Thomsen var glade for at komme rundt og se Frederikssund Kommune.Familien Mønsted Thomsen var glade for at komme rundt og se Frederikssund Kommune.

- Vi kan godt lide, at der er mange nye ting på vej i kommunen. Der er mange tiltag som for eksempel Idrætsbyen. Det er en progressiv udvikling. Vi har allerede været på cykeltur i Frederikssund og nede og bade. Det er fantastisk, at man kan bade i sin egen by, tilføjer Kenneth Mønsted Thomsen.

Parret valgte at flytte til Frederikssund for at få mere plads, og det kunne Frederikssund give dem, mens de fortsat var i en by med hvad dertil hører, men samtidig kom tæt på naturen. Sidstnævnte fik de set meget af på busturen rundt i kommunen. De er glade for, at borgmesteren undervejs på turen fortæller om de mange steder, som bussen kommer forbi.

- Det er rigtig fint at komme rundt og se det hele, og så er det godt med så mange oplysninger undervejs, og også det historiske. Det er meget informativt, siger Rikke Mønsted Thomsen.

Turen gik forbi byggeriet af den nye fjordforbindelse.Turen gik forbi byggeriet af den nye fjordforbindelse.

På turen kom de 80 borgere blandt andet gennem Slangerup, forbi Vinge, byggeriet af den nye bro, byggeriet af Svømmehallen, Willumsens Museum, Færgegården, gennem Jægerspris forbi Rejsestalden og slottet og videre til Kulhuse Havn, hvor der var en pause med kaffe, kage og smuk udsigt.

Også J.F. Willumsens Museum var med på ruten rundt i Frederikssund Kommune.Også J.F. Willumsens Museum var med på ruten rundt i Frederikssund Kommune.

Derefter gik turen tilbage gennem Jægerspris, videre gennem Lyngerup, Dalby, Svanholm og til Skibby. Derfra forbi Selsø Slot, Skuldelev Ås, Skuldelev, Gerlev og tilbage til rådhuset i Frederikssund.

Pause på Kulhuse Havn og tid til kaffe og kage.Pause på Kulhuse Havn og tid til kaffe og kage.

To gange om året tilbyder Frederikssund Kommune nytilflyttere at komme med på en bustur rundt i kommunen. Lørdag var det fjerde gang, at nye borgere kunne komme på rundvisning med borgmesteren.

Borgmester John Schmidt Andersen fortalte om alle de steder, bussen kom forbi. Og i pausen var der flere borgere, der fik en snak med ham.Borgmester John Schmidt Andersen fortalte om alle de steder, bussen kom forbi. Og i pausen var der flere borgere, der fik en snak med ham.

Hen mod slutningen af turen bød himlen på lidt tungere skyer og regnvejr..Hen mod slutningen af turen bød himlen på lidt tungere skyer og regnvejr.

Foto: Frederikssund Kommune