Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. maj 2018

Ny indsats gør cykelturen sikrere

Hvert forår er der tusindvis af danskere, der igen finder cyklen frem og bruger den, når de skal på arbejde eller motionere. Det er en aktuel anledning til at minde cyklister om at orientere sig grundigt og samtidig huske bilisterne på, at der kommer flere cyklende ud i trafikken.

Kryds giver størst risiko

Kryds er det sted i trafikken, hvor cyklister har størst risiko for at komme alvorligt til skade. Faktisk blev hele 81 cyklister dræbt og 1.744 alvorligt kvæstet i hele Danmark fra 2012 til 2016, men tallet er sandsynligvis meget større, da der er et stort antal cyklistulykker, som ikke bliver anmeldt til politiet.

Derfor deltager Frederikssund Kommune nu i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik i den nye landsdækkende kampagne "Brug 2 sek. mere." Det skal sætte fokus på problemet og bidrage til at gøre kryds sikrere for cyklisterne i kommunen.

- Uheldene sker desværre typisk, hvor cyklister skal over kørebanen, dette foregår ofte i kryds. I årene 2012 til 2017 er der i kommunen registreret 29 uheld i kryds. Derfor er det vigtigt, at vi sætter fokus på denne type uheld, udtaler teamleder i Vej og Trafik, Henriette Andersen.

Sådan undgår vi ulykkerne

De fleste alvorlige krydsulykker sker, når en bil skal svinge og overser en cyklist, der skal lige ud.

- Vi opfordrer i kampagnen "Brug 2 sek. mere" både cyklister og bilister til at bruge lidt længere tid på at kigge sig for, inden de kører igennem et kryds. Det er i alles interesse, og det er et fælles ansvar, at vi kommer sikkert frem i trafikken, siger Michelle Laviolette, seniorrådgiver i Rådet for Sikker Trafik.

Gode råd til cyklisterne:

  • Brug 2 sekunder mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje.
  • Vær særligt opmærksom på højresvingende biler bagfra og venstresvingende biler forfra.

Gode råd til bilisterne:

  • Brug 2 sekunder mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje.
  • Vær særligt opmærksom på cyklister, når du skal svinge til højre eller venstre.
  • Sænk farten.

Læs mere om kampagnen ”Brug 2 sek. mere” her.

Cykelkampagne - brug 2 sekunder mereCykelkampagne - brug 2 sekunder mere.