Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
28. maj 2018

Første spadestik er taget til nyt børnehus i Skibby

Der var både kommende børn og personale med til første spadestik på det nye børnehus i Skibby, som blev taget mandag eftermiddag.

Der var inviteret til fællessang, boller og spadestik i Skibby, hvor der skal bygges et helt nyt og moderne børnehus. Både børn og voksne fra de tre børnehuse, der skal flytte ind i det nye hus, var til stede. De sang glade med på Goddag-sangen, Mariehønen Evigglad og Lille Peter Edderkop akkompagneret af Musikskolen, og efter taler og spadestik var der boller og juice til både børn og voksne.

Børnene sang med på de sange, som Musikskolen spillede. Foto: Frederikssund Kommune.Børnene sang med på de sange, som Musikskolen spillede.

Spadestikket blev taget af formand for Opvækstudvalget, Maria Katarina Nielsen (B), og hun fik hjælp af de mange børn, hvis pædagoger havde medbragt skovle og spader.

- Det bliver et stort hus, men det vil ikke føles sådan. Huset er indrettet, så børnene vil være sammen i mindre grupper til hverdag. Der er plads til at tage små grupper til side i et af aktivitetsrummene, hvor der kan arbejdes med motorik eller maling, eller hvad det dygtige personale nu kan finde på. Rummene lægger i hvert fald op til masser af kreativitet og udfoldelse, sagde Maria Katarina Nielsen, formand for Opvækstudvalget i sin tale til de fremmødte.

Første spadestik blev taget af formanden for Opvækstudvalget, Maria Katarina Nielsen, og med god hjælp fra alle børnene. Foto: Frederikssund Kommune.Første spadestik blev taget af formanden for Opvækstudvalget, Maria Katarina Nielsen, og med god hjælp fra alle børnene.

Det nye børnehus i Skibby kommer til have børn i 0-6 års alderen. Det er institutionerne Skibbyssen, Skolevejen og Nordstjernen, der flytter ind i huset, når det står færdig i 2019. Huset kommer til at ligge tæt ved Fjordlandsskolen afdeling Skibby, og får et stort udeareal med god plads til leg og udfoldelse.'

Børnene syntes, det var sjovt at tage spadestik, så de blev ved at grave. Foto: Frederikssund Kommune.Børnene syntes, det var sjovt at tage spadestik, så de blev ved at grave.

Lokale entreprenører

Det bliver den lokale entreprenørvirksomhed Bang Nielsen A/S, som skal bygge børnehuset. Og det er de glade for, fortalte teknisk direktør og partner Henrik Jørgensen.

- For et år og 13 dage siden modtog vi udbuddet. Da vi modtog materialet gjorde vi op med os selv, at det her var en opgave, som vi ikke kunne tillade os skulle gå til nogen andre. Det er vores hjemmebane, vi hører hjemme i kommunen og vi har lager i Skibby, så selvfølgelig skulle Bang Nielsen lave den her opgave, sagde Henrik Jørgensen.

Henrik Jørgensen, teknisk direktør og partner i Bang Nielsen A/S talte til de fremmødte. Foto: Frederikssund Kommune.Henrik Jørgensen, teknisk direktør og partner i Bang Nielsen A/S talte til de fremmødte.

Sammen med arkitekterne i Nordic – Office of Architecture, ingeniør Hundsbæk og Henriksen samt landskabsarkitekt VEGA har de tegnet det nye børnehus, og om få uger sender de maskinerne ind på marken og går i gang med byggeriet.

Borgmester John Schmidt Andersen var også til spadestik og hilste på de nysgerrige børn. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen var også til spadestik og hilste på de nysgerrige børn.

Foto: Frederikssund Kommune