Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
4. maj 2018

Aktivitetsure skal motivere sårbare unge

De unge i Socialpsykiatriens Ungeteam i Frederikssund Kommune får nye aktivitetsure, der skal motivere dem til at bevæge sig mere. Urene er doneret af Frederikssund Festivalen.

Som så mange andre unge er de unge i Socialpsykiatriens Ungeteam optaget af den digitale verden, teknologien og de mange gadgets, der udvikles.

- De unge har ønsket sig aktivitetsure, der kunne motivere dem til at bevæge sig mere og dermed få det psykisk bedre. Derfor er vi rigtig glade for, at Frederikssund Festivalen har valgt at give os 10 Garmin aktivitetsure, så vi kan sætte fokus på motion og sundhed, siger Annette Tram, der er leder af Socialpsykiatrien i Frederikssund Kommune.

Over en periode på seks måneder skal gruppen tilsammen tilbagelægge en distance svarende til afstanden mellem Frederikssund og Paris. Deltagerne mødes ni gange og deler deres resultater og taler om motion og sund mad.

Med aktivitetsurene kan de unge også indgå i et socialt fællesskab via en app, så selvom det kan være svært for den unge at deltage hver gang, kan de stadig følge med i gruppens forskellige distancer dagligt.

I forbindelse med projektet vil der også blive sat fokus på de sundhedsmæssige aspekter ved ernæring, og de unge vil blive oplyst om sunde og usunde valg af fødevarer. Det kan gøre dem mere bevidste i deres valg af indkøb. Socialpsykiatriens Ungeteam har også modtaget et sponsorat fra REMA 1000 i Frederikssund, som giver vand og frugt til deltagerne.

Socialepsykiatriens Ungeteam er et socialpædagogisk tilbud til unge mellem 18 og 30 år. Teamet arbejder med at motivere de unge til udvikling, så de efter en periode i tilbuddet kan tage vare på deres eget liv.

De unge i Socialpsykiatriens Ungeteam har fået nye aktivitetsure, der skal motivere dem til at bevæge sig mere.