Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
15. juni 2018

Stor interesse for at bygge nyt

Frederikssund Kommune oplever for tiden stor interesse for at opføre nye boliger mange forskellige steder i kommunen. Senest har et helt nyt koncept for ældreboliger meldt sin ankomst.

Grunden hvor den tidligere Oppe Sundby Skole lå, er solgt til to forskellige investorer, som hver især vil opføre boliger i området. Selskabet Land Development har købt den ene del af området, som skal udstykkes til 33 parcelhusgrunde. Den anden del af arealet er solgt til Bovieran Danmark A/S, der vil etablere 46 rækkehuse samt et helt nyt boligkoncept med 55 ældreboliger, der skal have udgang til en fælles overdækket gårdhave. Dermed er der lagt op til over 130 nye boliger alene på denne grund i Frederikssund.

Over 400 nye boliger undervejs

I alt er der projekter undervejs, som vil skabe over 400 nye boliger i Frederikssund Kommune. Således ønsker firmaet Klimahuse at opføre 150-160 nye boliger ved Skibby, en investor ønsker at etablere 30-40 rækkehuse ved Jørlunde, mens en anden investor vil bygge 120 rækkehuse langs Hillerødvej ved Slangerup. Sammen med de kommende boliger på den tidligere skolegrund i Frederikssund er der udsigt til over 400 nye boliger i alt. Frederikssund Kommune er i øjeblikket i gang med at forberede planarbejdet til de mange byggerier.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

For firmaet Bovieran, der vil etablere et nyt seniorbofællesskab, skyldes interessen for Frederikssund blandt andet kommunens gode beliggenhed.

- Frederikssund kommune er en kommune som på en række områder er attraktiv. Naturskønt beliggende til Roskilde fjord. Let adgang til hovedstaden via direkte forbindelse med S-tog og et aktivt handelsliv. Vi tror, at der er et stort udækket behov for de mange seniorer, der i dag sidder i store villaer i parcelhuskvartererne, men ikke har et reelt alternativ, hvis de gerne til flytte til noget nyt og moderne og samtidig forblive i kommunen, fortæller projektudviklingsdirektør i Bovieran, Johan Stoustrup og tilføjer:

- I vores søgen efter egnede grunde til etablering af Bovierankonceptet mødte vi i Frederikssund en kommunal forvaltning, som var hurtig og effektiv med henblik på at tilvejebringe det rette plangrundlag for, at vores planer kunne udmøntes i noget konkret.

Overdækket vinterhave

Bovieran bofællesskab findes i forvejen flere steder i Sverige, men Frederikssund er den første danske kommune, hvor konceptet skal etableres. Alle de 55 seniorboliger får udgang til en 1400 kvm. stor overdækket vinterhave med masser af beplantning, hvor temperaturen aldrig bliver under 10 graders varme. Vinterhaven og øvrige fællesarealer bliver vedligeholdt via ejendomsdriften – et koncept, som Bovieran har gode erfaringer med fra Sverige. Ud over seniorboligerne vil Bovieran også opføre 46 rækkehuse i nær tilknytning hertil.

De kommende seniorboliger skal ligge i den sydlige del af Frederikssund, hvor den tidligere Oppe Sundby Skole lå. Mellem bygningerne ses glaskonstruktionen, der rummer den overdækkede vinterhave. Visualisering: Bovieran Danmark A/S.De kommende seniorboliger skal ligge i den sydlige del af Frederikssund, hvor den tidligere Oppe Sundby Skole lå. Mellem bygningerne ses glaskonstruktionen, der rummer den overdækkede vinterhave. Visualisering: Bovieran Danmark A/S.

Borgmester John Schmidt Andersen og direktør for Bovirean Danmarks A/S, Lars Jacobsen i samtale på den grund i Frederikssund, hvor Bovieran skal bygge deres nye seniorboligkoncept.Borgmester John Schmidt Andersen (tv.) og direktør for Bovieran Danmarks A/S, Lars Jacobsen i samtale på den grund i Frederikssund, hvor Bovieran skal bygge deres nye seniorboligkoncept.