Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
15. juni 2018

Skal heksene overvintre i år?

Det er knas tørt udenfor, og der er afbrændingsforbud i Frederikssund Kommune. Det er derfor med en vis usikkerhed at vi her bringer en oversigt over de planlagte sankthansbål i kommunen i 2018 som vi kender til. I skrivende stund, så er er nemlig stor sandsynlighed for at der ikke må afbrændes bål i år.

Uanset om heksene skal overvintre, eller det lykkes at få sendt dem til Bloksbjerg, så skal folk dog nok stimle sammen, taler blive holdt og midsommervisen sunget i hele kommunen. Helt som traditionen byder, har en række foreninger og institutioner da også lagt sig i selen, for at planlægge arrangementer sankthansaften.

Slangerup

Også i år er det Erik Ejegod-spejderne som arrangerer sankthans under overskriften "sankthans i børnehøjde". Derfor er det tanken at bålet tændes cirka kl. 18.45, efter årets båltale. Hvis bålet ikke må tændes, så nøjes man med at synge ved bålet uden det bliver tændt.

Det koster kr. 100,- pr. person at deltage. Børn under seks år er gratis. Tilmelding sker via spejdergruppens hjemmeside, og indbefatter lækker mad, underholdning og en plads med hygge og plads til alle.

 Programmet i Slangerup

Kl. 17.00Åbning af Sankt Hans med musik
Kl. 17.30

Grillmad: Bøffer, pølser, grønne salater samt kartoffelsalat

Kl. 18.30Båltale
Kl. 18.45Båltænding v/spejdernes fakkeltog
Kl. 19.15Kaffe og kage, softice og hygge
Kl. 21.30Tak for i aften

Sankthansbål hos DDS spejderne i Slangerup. Foto: Kenneth Jensen.Sankthansbål hos spejderne i Slangerup i 2015. Dengang var det mindre tørt end der er udsigt til i år.

Skibby 

I Skibby er det også i år Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og flok der brænder sankthansbål ved spejderhytten i Nordmandsmosen. Man kan medbringe sin egen grillmad, og tilberede den for derefter at nyde den ved de opsatte borde og stole. Der blive solgt drikkevare samt kaffe og kage, og der vil på pladsen være forskellige aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Programmet i Skibby

Kl. 17.00Grillen tændes
Kl. 20.00

Bålet tændes. Båltale v/ Rasmus Stoklund Holm-Nielsen

Jægerspris

Der er traditionelt flere bål i Jægerspris og omegn. Et af dem som plejet at trække mange folk af huse er bålet ved Frederikssund Museum. Her er alt hvad der skal til for at det kan blive en rigtig stemningsfuld sankthansaften: bål, musik, hekseværksted, naturskønne omgivelser og masser af plads til hygge med madkurv.

Man kan også prøve kræfter med at bygge sin helt egen heks i museets hekseværksted. Børn kan trygt gå på opdagelse i museets store have, danse i danselabyrinten, eller få et kig ind i stendyssen. Medbring gerne madkurv og et tæppe til at sidde på. Færgegårdens havelaug sælger kaffe, te, øl og vand til rimelige priser.

Programmet i Jægerspris

Arrangementet starter kl 18.00 og slutter kl. 22.00. Bålet tændes om muligt ved 21-tiden.

Hekseværkstedet for børn er åbent fra kl.  kl. 18.00 til 20.00, og deltagelse er gratis.

Frederikssund

I Frederikssund by bliver det store tilløbstykke nok også i år sankthansaften på Kalvøen, arrangeret af Roklubben og Vikingerne.

Her er der i løbet af aftenen planlagt børnebål ved selve Roklubben, hvor der kan bages snobrød over bål. Er man mere til at se det hele lidt fra søsiden, kan du at stå til søs med Dampskibet S/S Skjelskør, hvor man fejrer sankthansaften fra fjordsiden. Der er afgang fra Molen foran Føtex og Toldboden kl. 20.00, og turen rundes normalt af ved netop bålet på Kalvøen cirka kl. 22.10.

Programmet i Frederikssund

Kl. 19.00Arrangementet starter. Der kan købes øl, vand, kage og popkorn ved Frederikssund Roklub
Kl. 20.00

Vikingespillet "Heids Hævn" starter på friluftscenen

Kl. 20.00

Dampskibet SS Skjelskør sejler fra Frederikssund Havn

Kl. 22.20

Bålet tændes af vikingerne. 

Kl. 22.30

Båltale v/ borgmester John Schmidt Andersen

Foto: Kenneth Jensen.