Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
[ Error ]

Frederikssund er landets mest erhvervsvenlige kommune

I år indtager Frederikssund Kommune førstepladsen i Dansk Byggeris undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed og stryger dermed til tops efter en tredjeplads i 2017.

Dansk Byggeri har undersøgt, hvordan det står til med kommunernes erhvervsvenlighed baseret på 30 parametre, der viser, hvordan det er at drive virksomhed lokalt. Frederikssund Kommunes placering i den årlige undersøgelse er løbende forbedret siden 2012, og det er netop offentliggjort, at kommunen i 2018 er placeret som nummer et.

Jørgen Simonsen fra Dansk Byggeri Nordsjælland og borgmester John Schmidt Andersen under dagens markering af Frederikssund Kommunes førsteplads i undersøgelsen af kommunernes erhvervsvenlighed.Borgmester John Schmidt Andersen og Jørgen Simonsen fra Dansk Byggeri Nordsjælland  under dagens markering af Frederikssund Kommunes førsteplads i undersøgelsen af kommunernes erhvervsvenlighed.

Det er en glad borgmester John Schmidt Andersen (V), som kommenterer nyheden. Han fremhæver vigtigheden af, at kommunen kontinuerligt har arbejdet med at være en attraktiv erhvervskommune:

- Jeg glæder mig meget over, at Frederikssund Kommune er den mest erhvervsvenlige kommune ifølge Dansk Byggeri. Vi ønsker at være en attraktiv erhvervskommune, og det gavner alle, når der skabes vækst og arbejdspladser. Vi gør det godt på flere parametre og skaber gode rammer og har et godt samarbejde med virksomhederne. Kommunens målrettede erhvervsarbejde de seneste år har betydet, at vi har fået stadigt bedre placeringer i undersøgelsen, og at vi ligefrem bliver nr. 1 i år ser jeg som en flot anerkendelse af kommunens prioriterede erhvervsarbejde.”

Der er flere årsager til, at Frederikssund Kommune igen i år ligger i top i undersøgelsen:

- Det har båret frugt at have politisk fokus på erhvervsområdet, og vi har fjernet dækningsafgiften og byggesagsgebyret. Vi har i Byrådet vedtaget politikker på vigtige fokusområder, som gavner erhvervslivet, og der arbejdes til daglig med en helhedsorienteret administrativ indsats. Vi har en tæt dialog med virksomhederne om deres behov, er gode til udlicitering af driftsopgaver på blandt andet det grønne område, prioriterer samarbejde med virksomheder i skoleregi, ligesom vi har indgået partnerskabsaftaler med erhvervsorganisationer, som skal hjælpe med at dække behovet for praktikpladser og faglært arbejdskraft, siger borgmester i Frederikssund Kommune John Schmidt Andersen.

Det er første gang, at en kommune øst for Storebælt bliver nummer et i Dansk Byggeris årlige undersøgelse. Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen siger:

- Frederikssund skal have et stort tillykke fra Dansk Byggeri. Placeringen er velfortjent, ikke mindst fordi Frederikssund over de seneste år har kandideret til den absolutte topplacering, fordi kommunen på alle områder fører en erhvervsvenlig politik.

Årets top 3 i Dansk Byggeris undersøgelse:

1 Frederikssund
2 Holstebro
3 Billund

Se undersøgelsen af kommunernes erhvervsvenlighed.

Frederikssund Kommunes placering i Dansk Byggeris undersøgelse siden 2012:
2018: 1
2017: 3
2016: 10
2015: 13
2014: 47
2013: 48
2012: 82

Repræsentanter fra byrådet, administrationen og Frederikssund Erhverv sammen med repræsentanter fra Dansk Byggeri.Repræsentanter fra byrådet, administrationen og Frederikssund Erhverv sammen med repræsentanter fra Dansk Byggeri.

Saven som det synlige bevis på den fine anerkendelse til Frederikssund Kommune Saven som det synlige bevis på den fine anerkendelse til Frederikssund Kommune.

En sav kan bruges til mange ting.En sav kan bruges til mange ting.

Saven skulle straks op at hænge i byrådssalen.Saven skulle straks op at hænge i byrådssalen.

Fotos: Ricky John Molloy