Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
3. juli 2018

Puljepenge til flere pædagoger i Børnehuset Skuldshøj

Børnehuset Skuldshøj i Frederikssund kan se frem til at få to pædagoger mere fra 1. september, efter at Frederikssund Kommune har fået midler fra Socialstyrelsen til netop flere pædagoger.

Pengene til de to ekstra pædagoger kommer efter at Frederikssund Kommune søgte om midler fra Socialstyrelses pulje til børn i udsatte positioner. Kommunen har fået 3.054.459 kroner, hvilket svarer til to pædagogstillinger. Midlerne skal være med til at mindske negativ social arv ved at understøtte læring, trivsel og udvikling gennem flere uddannede pædagoger, som kan arbejde med pædagogiske læringsmiljøer i daginstitutionen.

Børnehuset Skuldshøj, som ligger i distrikt Frederikssund Nord, har børn i alderen 0 til 6 år fordelt på 23 vuggestuebørn og 41 børnehavebørn. Skuldshøj har mange tosprogede børn, og det er en af årsagerne til, at børnehuset har fået tilskuddet til to ekstra pædagoger i de næste tre år.

- Jeg er glad for, at Skuldshøj nu får mulighed for at arbejde ekstra grundigt med at udvikle børnene. Vi ved, at den sociale arv har stor betydning for, hvordan børnene klarer sig gennem skolen og i voksenlivet, og derfor er det vigtigt, at vi starter arbejdet med at bryde den negative sociale arv tidligt. De ekstra ressourcer kan være med til at styrke kvaliteten og de gode læringsmiljøer for alle børnene i Skuldshøj, siger Maria Katarina Nielsen (B), formand for Opvækstudvalget.

De to pædagoger kan ansættes fra 1. september, og inden da skal Børnehuset Skuldshøj sammen med Børn- og Skoleafdelingen finde ud af, hvordan de to pædagoger kan være med til at højne fagligheden og kvaliteten i børnehuset på den bedste måde. Der skal laves en helhedsorienteret indsats, hvor der skabes læringsmiljøer, der understøtter børnenes trivsel og udvikling. Det kan blandt andet være gennem en sproglig indsats eller en indsats i forhold til forældresamarbejde.

Tilskuddet gives i projektperioden 1. september 2018 til 31. august 2021.