Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
19. juli 2018

Nyt it-system til Ældre, Social service og Sundhed

Flere borgerrettede områder i Frederikssund Kommune skal have nyt it-system til efteråret, som gør det mere enkelt for medarbejderne at arbejde tværfagligt med borgerens mål. Ændringen omfatter Visitationen, omsorgscentrene, døgnplejen og sygeplejen, daghjemmet og rehabiliteringsafdelingen samt træningsområdet.

Hen over sommeren vil medarbejderne forberede sig på det nye system med uddannelse og træning. I overgangen til det nye system skal medarbejderne forholde sig til to it-systemer. Det kan resultere i forlænget sagsbehandlingstid på ansøgninger til visitation. Borgere kan også opleve, at det tager lidt længere tid, når de henvender sig til områderne, da det kan tage længere tid at finde de rette informationer.

Når systemet er implementeret, vil det blive nemmere for medarbejderne at arbejde tværfagligt med borgerens mål. På den måde er håbet, at metoden kan være med til at borgerne får en oplevelse af stor sammenhæng i de tilbud og ydelser, der leveres.

Det nye it-system bliver implementeret, fordi KL har stillet krav til alle landets kommuner om at dokumentere på en ny måde. I den forbindelse har Frederikssund Kommune valgt at udskifte det gamle CSC Omsorgssystem med et nyt ved navn Cura. Det nye system går i luften 3. september 2018, og det forventes at tage et par måneder at implementere.