Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
18. januar 2018

Ny byggebox til skoleelever i Frederikssund Kommune

Fra starten af skoleåret 2018/2019 skal folkeskoleelever i 4.-7. klasse blive klogere på byggeriets verden, når en ny Byggebox efter planen åbner i Frederikssund Kommune. Formålet er at gøre eleverne opmærksomme på de mange spændende uddannelser inden for byggefagene.

Byggeboxen er et undervisningsprojekt, hvor elever fra 4.-7. klasse oplever skolens fag i en helt ny kontekst og møder nogle af de mennesker, der er med til at bygge nye skoler, hospitaler, boliger, veje, kloakker og cykelstier. Undervisningsprojektet er et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, Erhvervsskolen Nordsjælland og Dansk Byggeri og er blevet muligt med Region Hovedstadens tilsagn om finansiering på 2,1 mio. kr. fra programmet Faglært Til Vækst.

- Det er altid godt, når de unge mennesker får mulighed for at bruge fagene fra klasselokalet på en praktisk måde. Samtidig er det også et godt samarbejde mellem Dansk Byggeri, kommunen, erhvervslivet, folkeskole og erhvervsskole, siger Jørgen Simonsen fra Dansk Byggeri Nordsjælland.

- I Dansk Byggeri håber vi naturligvis også, at de får smag for byggeriets verden og en gang vil have os i tankerne, når de skal tage stilling til deres uddannelsesmæssige fremtid. Der er brug for dygtige håndværkere i fremtiden, så vi har brug for at vække de unges nysgerrighed og interesse.

Gode erfaringer

I Byggeboxen får eleverne et indblik bag byggehegnet, og så skal de selv skabe en byggemodel i 1:20 og tegne 3D i Virtual Reality. I forvejen findes der Byggeboxe i Nærheden (Høje Taastrup) og på Bispebjerg Hospital. Her har det vist sig, at skolerne er rigtig interesserede i at booke tider i Byggeboxen. Og når eleverne kommer i gang, er begejstringen, fantasien og kreativiteten kæmpestor.

Også Frederikssund Kommunes borgmester, John Schmidt Andersen (V), glæder sig til at kommunens folkeskoleelever kan gøre brug af det nye tilbud:

- Byggebranchen byder på meget brede faglige udfordringer, og interesse for byggeri kan derfor føre til både håndværksfag og videregående uddannelser. Med Byggeboxen får skolerne mulighed for at give eleverne et indblik i og viden om, hvad der foregår på en byggeplads, og samtidig er det en mulighed for at styrke og udbygge samarbejdet mellem vores skoler, erhvervsskolen og erhvervslivet, siger John Schmidt Andersen.

Åben for elever fra andre kommuner

Når den nye Byggebox bliver placeret i Frederikssund Kommune, skyldes det, at der her er flere større anlægsprojekter i gang, blandt andet en ny svømmehal, Deltakvarteret i Vinge og Fjordforbindelsen. Det er hensigten at også skoler fra andre kommuner i den nordlige del af Region Hovedstaden skal kunne booke tider i Byggeboxen.

Læs mere på www.byggeboxen.dk.

Elever fra Østerbro Lilleskole har besøgt Byggeboxen på Bispebjerg Hospital. Foto: Julie Dufour.Elever fra Østerbro Lilleskole har besøgt Byggeboxen på Bispebjerg Hospital. Foto: Julie Dufour.