Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
2. februar 2018

Stor interesse for Kultur- og Havnebad

Der var både ros, ris, komplimenter og bekymringer, da cirka 100 mennesker var mødt op til præsentationen af det nye Kultur- og Havnebad onsdag eftermiddag på rådhuset i Frederikssund.

De mange fremmødte blev budt velkommen af formanden for Fritids- og kulturudvalget Jesper Wittenburg (A), og derefter fik de en flot præsentation af projektet af Gitte Højrup og Christian Utzon fra Christensen og Co. Arkitekter, som står bag tegningerne til projektet. De fortalte om tankerne bag havnebadets udformning og materialer og om de mange funktioner, det kommer til at have.

Under præsentationen blev der vist illustrationer af havnebadet og efterfølgende fik borgerne en rundvisning i en 3D model. Det gav en fornemmelse af, hvordan havnebadet kommer til at rumme både et svømmebassin, solterrasser, udsigtspunkter, sauna, omklædningsrum og meget mere.

Der var mødt mange interesserede borgere op til præsentationen af Frederikssund Kommunes nye Kultur- og Havnebad.Der var mødt mange interesserede borgere op til præsentationen af Frederikssund Kommunes nye Kultur- og Havnebad.

Efter præsentationen fik borgerne mulighed for at stille spørgsmål. Det blev rost for det flotte udseende og den gode idé, også af de borgere, der havde bekymringer eller kritiske spørgsmål til projektet.

- Det er helt naturligt, at nogle borgere har nogle bekymringer i forhold til projektet. Vi er rigtig glade for at have fået alle kommentarerne, og de vil indgå i det videre arbejde med projektet, så vi kan få et spændende og visionært havnebad, som vil blive til glæde for flest mulige borgere, siger Jesper Wittenburg.

Der skal nu arbejdes videre med havnebadet, og på et tidspunkt vil der komme en høring, og i den forbindelse bliver der holdt et borgermøde, hvor borgerne kan få svar på deres spørgsmål.

Formanden for Fritids- og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg, bød de mange fremmødte velkommen.Formanden for Fritids- og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg, bød de mange fremmødte velkommen.

Stor glæde hos FNI

Frederikssund Ny Initiativråd (FNI) var også til stede ved præsentationen.  Her fortalte Lars Jepsen-Sølvhøj, hvordan FNI har arbejdet med ideen siden 2013. Siden da har de lavet alle de undersøgelser og det forarbejde, det var muligt, og derefter skaffet fondsmidler til projektet fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der bidrager med 8,2 mio. kr. og fra Friluftsrådet, der har givet 300.000 kroner.

- Det er vi møgstolte over. Og vi er møgstolte over, at der inden for halvandet år kommer et havnebad til glæde for både store og små, sagde Lars Jepsen-Sølvhøj, inden han overrakte en lille gave til Jesper Wittenburg – en badehætte, som han kan tage på, når Kultur- og Havnebadet skal indvies i 2019.

De fremmødte fik fortalt lidt om tankerne bag havnebadet og fik en rundvisning i en 3D model af de af medarbejderne fra Christensen og Co. Arkitekter, der står bag tegningerne til havnebadet. Illustration: Christensen og Co.De fremmødte fik fortalt lidt om tankerne bag havnebadet og fik en rundvisning i en 3D model af de af medarbejderne fra Christensen og Co. Arkitekter, der står bag tegningerne til havnebadet. Illustration: Christensen og Co.