Frederikssund Kommunes logo
19. februar 2018

På X & tværs af politik: Statsministrene

I sommeren 2017 skete noget nærmest umuligt: Det lykkedes at samle alle fem nulevende - forhenværende og nuværende - danske statsministre på Marienborg til optagelser til tv-serien Statsministrene sendt på DR1.

Det blev til to hæsblæsende dage i fuld solskin og med lange diskussioner om, hvad der kræves for at lede Danmark, om store beslutninger, ligheder og uenigheder besvaret af de eneste fem mennesker, der kender jobbet helt indefra.

I bogen Statsministrene beskriver Poul Schlüter, Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen begivenheder, der var med til at markere deres tid som Danmarks statsminister. Bogen er sammensat af interviews med de fem personer, der som de eneste i Danmark kan svare på spørgsmålet: Hvordan er det at være Danmarks statsminister?

Kom med bag kameraet til optagelserne på den roste tv-serie og tættere på fem mennesker, som har formet danmarkshistorien. Hør Anne Sofie Kragh, journalisten bag bogen og tv-programmerne, fortælle om interviews med de fem statsministre; om deres sejre, deres kriser og hvad de hver især syntes, livet indebar, da de var Danmarks statsminister.

Foredraget finder sted mandag d. 26. februar kl. 19-21 i Kulturhuset Elværket, Frederikssund.

Billetter købes hos Frederikssund Bibliotekerne eller via bibliotekernes hjemmeside og koster 50 kroner stykket.

Kom til foredrag med den ene af journalisterne bag bogen og tv-programmerne Statsministrene mandag den 26. februar på Elværket i Frederikssund.Kom til foredrag med den ene af journalisterne bag bogen og tv-programmerne Statsministrene mandag den 26. februar på Elværket i Frederikssund.

Foredraget er en del af "På X og Tværs", som de tre kulturinstitutioner, Frederikssund Bibliotekerne, Kulturhuset Elværket og Kulturhuset Rejsestalden, samarbejder om.