Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. februar 2018

Minister besøgte De Tre Ege

Ældreminister Thyra Frank fik en varm modtagelse, da hun besøgte Frederikssund Kommune for at få et indblik i ældreplejen. Besøget fandt sted på omsorgscenteret De Tre Ege, hvor hun blev modtaget af blandt andre borgmester John Schmidt Andersen (V) og formanden for Velfærdsudvalget, Inge Messerschmidt (DF).

Ældreminister Thyra Frank fik en varm modtagelse med flag og håndtryk, da hun fredag den 9. februar besøgte omsorgscenteret De Tre Ege i JægersprisÆldreminister Thyra Frank fik en varm modtagelse med flag og håndtryk, da hun fredag den 9. februar besøgte omsorgscenteret De Tre Ege i Jægerspris.

Dedikerede medarbejdere

- Vi er stolte af vores dedikerede medarbejdere i ældreplejen og de mange gode frivillige, der hjælper til. Og så er vi også et byråd, der arbejder for gode vilkår for de ældre, sagde borgmester John Schmidt Andersen i sin velkomst til ministeren.

Også Inge Messerschmidt bød velkommen til ministeren med følgende ord:

- Jeg har glædet mig meget til dit besøg. På De Tre Ege er der blandt andet et særligt fokus på motion og bevægelse, og jeg håber, at du vil tage både inspiration og viden med herfra.

Snak med beboerne

Ministeren blev vist rundt af centerleder Bettina Wiegaard sammen med afdelingschef i Ældre og Social Service, Hanne Larsen. Turen gik først til en bogruppe, hvor ministeren fik lejlighed til at tale med beboerne. Derefter så ministeren et sanserum, aflastningspladser og centerets faciliteter for træning og aktiviteter. Afslutningsvis mødte Thyra Frank nogle af de frivillige, som hjælper til på centeret.

- Man mærker med det samme, at det er et godt sted. Jeg kan mærke at medarbejderne brænder for opgaven, og man skal brænde før man kan tænde andre, fastslog Thyra Frank ved besøgets slutning og tilføjede:

- Jeg bliver opløftet af at besøge et sted som dette, der både har mange gode frivillige, en idrætscertificering, sanserum og aflastningsboliger, som kan være en hjælp for svage ældre og deres pårørende. Og så bliver der serveret varm mad til aften. Det er ikke alle steder man får det. Det er meget positivt at opleve.

Hun mener endvidere, at det er vigtigt, at få fortalt de gode historier om ældreplejen i Danmark for at løfte områdets image, så det også i fremtiden bliver muligt at rekruttere den nødvendige arbejdskraft til ældreområdet.

Thyra Frank fik lejlighed til at tale med nogle af beboerne. Her er det Ingrid Laursen i samtale med ministeren.Thyra Frank fik lejlighed til at tale med nogle af beboerne. Her er det Ingrid Laursen i samtale med ministeren.

Her viser 91-årige Jytte Rasmussen, hvordan hun træner i træningscenteret på De Tre Ege.Her viser 91-årige Jytte Rasmussen, hvordan hun træner i træningscenteret på De Tre Ege.

Hovedpersonerne ved ministeren besøg var (fra venstre) centerleder Bettina Wiegaard, afdelingsleder i Ældre og Social Service ,Hanne Larsen, ældreminister Thyra Frank, borgmester John Schmidt Andersen og formanden for Velfærdsudvalget, Inge Messerschmidt.Hovedpersonerne ved ministerens besøg var (fra venstre) centerleder Bettina Wiegaard, afdelingsleder i Ældre og Social Service ,Hanne Larsen, ældreminister Thyra Frank, borgmester John Schmidt Andersen og formanden for Velfærdsudvalget, Inge Messerschmidt.