Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
3. december 2018

Lokal bank fik årets handicappris

Mandag den 3. december blev Frederikssund Kommunes Handicappris 2018 uddelt. Det blev Handelsbankens filial i Slangerup som løb med den.

Kommunens Handicappris kan gives til en person, en virksomhed, en forening eller noget helt fjerde, som har gjort en særlig indsats for handicappede borgere i det forløbne år. I kriterierne hedder det, at man skal:

  • Have gjort en særlig indsats i forhold til en enkelt borger med handicap eller en familie med et handicappet medlem.
  • Have gjort en særlig indsats i forbindelse med aktiviteter for handicappede.
  • Have gjort en særlig indsats i forbindelse med handicappede i erhverv.
  • Have ydet en særlig indsats med henblik på handicaptilgængelighed.
  • Være en ildsjæl i en forening, organisation eller lignende.

Det er Handicaprådet, som vælger prismodtageren efter indstilling, og prisuddelingen fandt sted ved en festlighed i Byrådssalen på Frederikssund Rådhus. At prisuddelingen fandt sted netop i dag, er heller ikke nogen tilfældighed; det er nemlig den internationale handicapdag.

Handicaprådets formand, Tommy Fritzen, overrakte prisen til repræsentanter fra Handelsbanken i Slangerup.

- Handicaprådet har i år valgt Handelsbankens filial i Slangerup, fordi banken i 2018 har gjort en særlig indsats med hensyn til handicaptilgængelighed, sagde formanden i sin tale til prismodtagerne om hvorfor netop de var valgt, og fortsatte:

 - Det er en bank som har fået en ny udendørs hæveautomat, der har stort tastatur og blindskrift, og tastaturet er monteret så lavt, så også en kørestolsbruger kan nå det. Ydermere er der rampe i fortovsniveau som kan benyttes, så kørestolsbrugere uhindret kan komme til hæveautomaten og ind i banken.

Tommy Fritzen overrækker Handicappris 2018. Foto: Kenneth Jensen.Tommy Fritzen overrækker Handicappris 2018 til Handelsbanken i Slangerup, der var repræsenteret ved filialdirektør Ida Mikkelsen (i midten) og bankrådgiver Louise Withen (th.)

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune