Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
21. december 2018

Børnehus tager form

Det nye børnehus i Skibby begynder så småt at tage form og fredag den 21. december 2018 var der rejsegilde, og de fremmødte kunne få en klar fornemmelse af, hvordan huset kommer til at se ud.

På årets korteste dag blev der holdt rejsegilde for de håndværkere, der arbejder på at få det nye børnehus i Skibby bygget og klar til åbning i juni 2019. Allerede nu kan man fornemme, hvor stort huset bliver, og hvordan det bliver indrettet.

Skelettet til det kommende børnehus i Skibby set fra Selsøvej.Byggeriet af det nye børnehus i Skibby set fra Selsøvej.

Som det hører sig til ved et rejsegilde, blev der holdt taler af blandt andre næstformand i Opvækstudvalget, Ole Frimann, teknisk direktør og partner i Bang Nilsen A/S, Henrik Jørgensen, og arkitekt MAA Jesper Kusk Pedersen fra Nordic – Office of Architecture.

- Det er en stor dag for Bang Nielsen, når der er rejsegilde. Vi er nået et langt stykke vej siden sidst vi stod her, hvor vi havde fornøjelsen af en flok børn, der tog første spadestik. Det var en stor fornøjelse og en anderledes oplevelse for os, sagde Henrik Jørgensen, der også glædede sig over et godt samarbejde med Frederikssund Kommune. Derudover takkede han arkitekterne fra Nordic – Office of Architecture, rådgivende ingeniører fra Hundsbæk og Henriksen samt landskabsarkitekt VEGA, som alle er en del af projektet.

- Men vigtigst af alle – tak til håndværkerne, både vores egne og vores samarbejdspartneres. I gør det sgu godt. Kæmpe ros til jer.

Partner og teknisk direktør i Bang Nielsen A/S, Henrik Jørgensen, taler.Partner og teknisk direktør i Bang Nielsen A/S, Henrik Jørgensen, taler.

Rejsegilde uden husets kommende brugere

Der blev taget første spadestik til børnehuset tilbage i maj 2018 og siden da har byggeriet været i gang på marken ved Selsøvej i Skibby. Når huset står færdigt kan børn fra børnehusene Skibbyssen, Skolevejen og Nordstjernen flytte ind i flotte nye rammer med højt til loftet og gode rum. Også udenfor vil der blive skabt gode rammer for børnene. Hele huset bliver et ideelt miljø for børnene, når de skal vokse, lære nyt om livet og udvikle sig.

- Desværre er her jo ingen børn i dag. Det kunne have været hyggeligt at have børnene fra børnehusene Skolevejen, Skibbysen og Nordstjernen med, men der er naturligvis nogle sikkerhedsforanstaltninger, der skal overholdes på sådan en byggeplads, og det betyder, at vi må holde rejsegilde uden husets fremtidige brugere, sagde Ole Frimann, næstformand i Opvækstudvalget i Frederikssund Kommune, i sin tale til rejsegildet.

Gæster til rejsegilde.Til rejsegildet var der ud over håndværkerne også politikere, kommende personale og samarbejdspartnere.

Hvad skal huset hedde?

Mens børn og voksne venter på, at børnehuset er klar til indflytning, kan de tænke over, hvad det skal hedde. Opvækstudvalget har nemlig besluttet at lave en navnekonkurrence, som husets kommende brugere og deres forældre kan deltage i.

Frem til den 23. januar 2019 kan de komme med forslag til navnet, og efterfølgende vil forældrebestyrelsen se på de indkomne forslag og nominere de tre bedste. De sendes videre til Opvækstudvalget, som beslutter det endelig navn.

Trækonstruktion der skal blive til det nye børnehus i Skibby.Arbejdet på det nye børnehus i Skibby er nået langt og om et halvt år står huset færdigt og klar til, at børn og personale rykker ind.