Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
30. december 2018

Varsel om storm og forhøjet vandstand

Overgangen fra 2018 til 2019 ser ud til at blive blæsende, og DMI varsler ud over kraftig vind nytårsaften og nytårsdag, nu også forhøjet vandstand i Roskilde Fjord. 

Søndag aften, den 30. december 2018, har DMI således udsendt varsel om, at der er risiko for stormflod i Roskilde Fjord, og at den i givet fald forventes at indtræffe i tidsrummet mellem tirsdag den 1. januar 2019 kl. 21.00 til onsdag den 2. januar 2019 kl. 21.00, med højeste vandstand i Roskilde Fjord ved midnatstid den 1. januar 2019.

Varslet er usikkert

Varslet er dog endnu noget usikkert:

 - Det er usikkert, hvor høj vandstanden bliver. Grænsen for almen varsling for stormflod i de indre farvande er 125 cm, og på nuværende tidspunkt kan denne grænse overskrides flere steder, siger Trine Pedersen, der er vagtchef hos DMI.

At Roskilde Fjord er i farezonen, skyldes ifølge vagtchefen, at nytårets blæsevejr, først fra vest og om tirsdagen fra nord, skubber en del ekstra vand ind i de indre danske farvande. Det ekstra vand forventes at få vandstanden til at stige i Roskilde fjord og Odense fjord tirsdag aften, og der topper vandstanden omkring midnat natten til onsdag.

Derefter fortsætter vandet sin tur mod syd, hvor det onsdag giver forhøjet vandstand i den østlige del af Østersøen. Vandstanden i østlige Østersø forventes at toppe onsdag eftermiddag.

Beredskabet følger situationen

Beredskabet og kommunen følger situationen tæt, og når der er nye oplysninger, vil vi informere både her på hjemmesiden og på vores facebookside.

Forhøjet vandstand ved Kronprins Frederiks Bro i december 2016.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune