Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. august 2018

Skolestart – pas på de nye trafikanter

Langs skolevejene i landets kommuner – herunder Frederikssund - vil der i den kommende tid være skilte med teksten ”Børn på vej”. Det skal minde bilisterne om, at sommerferien ved at være slut og at tusindvis af større og mindre børn landet over igen færdes til fods, på cykel, løbehjul osv. til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

Politiet gennemfører også en lang række kontroller på skolevejene i hele landet for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Gør dit barn klar til trafikken

Som forældre kan der være mange spørgsmål. Fx hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.

På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

- Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Om kampagnen

Bag kampagnen ”Børn på vej” står 93 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36. Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.

Skolestartskampagne - Børn på vej. Foto: Rådet for Sikker Trafik.Skolestartskampagne - Børn på vej. Foto: Rådet for Sikker Trafik.