Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
13. august 2018

343 nye elever havde første skoledag

Mandag den 13. august sluttede sommerferien for de 4.240 børn som går i skole i Frederikssund Kommune. De 343 af disse er helt nye 0. klasser, hvoraf mange begyndte skolelivet med sommerfugle i maven.

- Jeg har været rigtig spændt på i dag. Er der også nogen af jer, der har haft sommerfugle i maven? spørger Rya Hutchings, der er klasselærer i den nystartede 0. A på Slangerup Skole afd. Byvang.

- Jeg har haft det hele ugen! svarer en pige, som ikke var den eneste, der rakte hånden op.

0. A består af 13 piger og 6 drenge, og i alt begynder 39 elever i 0. klasse på Slangerup Skole afd. Byvang mandag den 13. august.

Klasselærer Rya Huthcings giver de nye elever og deres forældre en introduktion til skolellivet. Foto Kenneth Jensen.Klasselærer Rya Huthcings giver de nye elever og deres forældre en introduktion til skolellivet. 

Rullende indskoling

En af de nye elever er Eline, som fylder seks år lidt senere på året. Hun er blevet fulgt i skole af sin mor, Christa Jerichau, der samme morgen har sendt Elines storesøster i 3. klasse på samme skole.

- Eline har gået i mini-SFO i foråret, så hun kender lidt til stedet og til nogle af de børn, hun skal gå i klasse med i 0. B, fortæller Christa. Udover at forberede skolestarten med en ny skoletaske, så er der blevet snakket meget om den nye spændende skolegang hjemme. Og Eline glæder sig især til at lære at skrive, regne og læse.

Christa Jerichau med datteren Eline, som begynder i 0. B. Foto Kenneth Jensen.Christa Jerichau med datteren Eline, som begynder i 0. B.

Ugeplan for skolearbejdet

Tilbage i 0. A fortsætter Rya Hutchings sin velkomst til de nye skoleelever og deres forældre. Hun fortæller blandt andet om den ugeplan, som hver fredag eftermiddag bliver lagt på intra, hvor forældrene kan følge med i, hvad klassen skal arbejde med den følgende uge.

- Kan I regne ud, hvorfor der er en ugle på jeres navneskilt? spørger Rya Hutchings.

- Det er fordi, man bliver klog i skolen, kommer det prompte fra en af pigerne.

Efter de fælles introduktioner i klasserne samles alle skolens elever om formiddagen i salen, hvor der vil være fælles velkomst for dem alle. Derefter er det igen tilbage til de respektive klasseværelser og hverdagen som skoleelev.

Billederne nedenfor er fra både 0. klasse og 1. klasse.

Mange er friske på at række hånden op allerede første skoledag. Foto Kenneth Jensen.Mange er friske på at række hånden op allerede første skoledag. (0. A)

Første dag i første klasse - så er opmærksomheden helt i top. Foto Kenneth JensenFørste dag i første A - så er opmærksomheden helt i top. (1. A)

1. As børn og forældre får en introduktion til dagen af klasselærer Ditte Jensen. Foto Kenneth Jensen.1. As børn og forældre får en introduktion til dagen af klasselærer Ditte Jensen. (1. A)

Foto: Kenneth Jensen.