Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
25. april 2018

Frederikssund får FGU-uddannelse

Unge i Frederikssund Kommune kommer til at kunne tage en Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Frederikssund og i Skibby.

Borgmestrene i de nordsjællandske kommuner har besluttet, at de ønsker en FGU-moderinstitution i Halsnæs og en i Helsingør. VUC i Frederikssund og Produktionsskolen i Skibby kommer til at høre under institutionen i Halsnæs og vil altså blive til én skole med alle tre linjer inden for FGU-uddannelsen. Produktionsskolen kommer til at have produktionsgrunduddannelsen og erhvervsgrunduddannelsen, mens VUC har almen grunduddannelse. Frederikssund Kommune bevarer dermed alle de tre spor, som hele tiden har ligget i kommunen.

- Jeg er glad for, at vi beholder produktionsskolen og VUC hvor de er i dag, og ikke mindst at vi bevarer alle tre linjer, så vi fortsat kan tilbyde forberedende grunduddannelse til unge i Frederikssund Kommune. Og så tror jeg, det bliver godt med en moderinstitution i Halsnæs, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Det er borgmestrene i Frederikssund, Allerød, Egedal, Furesø, Halsnæs, Hillerød, Rudersdal, Gribskov, Helsingør, Hørsholm og Fredensborg, der er blevet enige om, hvordan de ønsker placeringen af FGU i Nordsjælland. Nu skal byrådene i de forskellige kommuner tage stilling til forslaget og i sidste ende skal forslaget fremlægges for undervisningsministeren, der tager den endelige beslutning.

Om FGU

Som en del af reformen af erhvervsuddannelserne har politikerne besluttet at lave en ny Forberedende Grunduddannelse. Målgruppen er alle unge under 25 år, som ikke er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse.

Uddannelsen erstatter en række forberedende tilbud – for eksempel produktionsskoleforløb, kombineret ungdomsuddannelse (KUU), forberedende voksenuddannelse (FVU) og erhvervsgrunduddannelse (egu).

FGU består af tre spor: almen grunduddannelse, produktionsgrunduddannelse og erhvervsgrunduddannelse. Der oprettes cirka 90 skoler, hvoraf op mod en tredjedel er moderinstitutioner.