Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
11. april 2018

Cyklistprøver for 6. klasserne

Kommunens 6. klasses elever skal til cyklistprøver den 17. og 19. april i Frederikssund, den 24. april i Skibby, den 25. april i Slangerup og den 26. april i Jægerspris.

Frederikssund Kommune gennemfører i den kommende tid sammen med Nordsjællands Politi og kommunens skoler cyklistprøver for 6. klasserne. Cyklistprøven er et undervisningsforløb for 6. klasserne, der består af klasseundervisning, en teoriprøve og en praktisk køreprøve ude i trafikken på en ca. 5 km lang rute.

Cykler godkendes af politiet

Cyklistprøven er vigtig, fordi det er nu, at eleverne for alvor begynder at færdes på egen hånd i trafikken – steder som både er kendte og ukendte for dem. Cyklistprøven klæder eleverne på, så de kender færdselsreglerne og kan bruge dem i praksis. Prøven gennemføres efter Rådet for Sikker Trafiks koncept.

Eleverne kører på deres egne cykler, og før de sendes ud på ruten gennemgår politiet cyklerne for at godkende, at de lever op til lovens krav om reflekser, bremser, ringeklokke mv.

De bedste vinder pengepræmie

Klasserne måles på den samlede pointhøst i teoriprøve og praktisk prøve, deltagelsesprocent og andelen af godkendte cykler. De 3 bedste klasser i kommunen vinder en pengepræmie til klassekassen.

I Frederikssund afholdes der praktisk køreprøve den 17. og 19. april, hvor ruten har start og mål ved Frederikssund Private Realskole

I Skibby afholdes der prøve den 24. april, hvor ruten starter og har mål ved Fjordlandsskolen, Afd. Skibby

I Slangerup afholdes der prøve den 25. april, hvor ruten starter og har mål ved Slangerup Skole, Afd. Byvang

I Jægerspris afholdes der prøve den 26. april, hvor ruten starter og har mål ved Jægerspris Skole.

 
Der er cyklistprøver for alle 6. klasser i Frederikssund Kommune i uge 16. Foto: Frederikssund Kommune.Der er cyklistprøver for alle 6. klasser i Frederikssund Kommune i uge 16.