Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
10. april 2018

Børn plantede ny skov

Der blev savet, tegnet og plantet træer, da omkring 100 børn fra Fjordlandsskolen, Afd. Skibby, tirsdag den 10. april var med til at plante træer i den nye skov ved Skibby. På et område ved Nordmandsmosen har Frederikssund Kommune overdraget et areal på 30 hektar til Naturstyrelsen. Området skal tilplantes med primært egetræer, men også bøg, nåletræer og buske vil være fremtrædende i den kommende skov.

Plantepinde med navn på

- Der skal plantes i alt 65.000 træer i den nye skov, og hvis I skulle plante dem alle sammen, så skulle I have fri fra skole i meget lang tid – og det har I da ikke lyst til vel?, spurgte borgmester John Schmidt Andersen de mange børn. Efter reaktionen at dømme var de fleste børn nu helt friske på udfordringen. De plantede træer på livet løs og lavede plantepinde med navne på, som blev sat i jorden ved siden af træerne. Så kan børnene i årene fremover følge netop deres eget træs udvikling og vækst. Efterfølgende var der bål og snobrød til de unge skovplantere.

Den nye skov er blevet til i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune og Naturstyrelsen. Formålet med skoven er at sikre grundvandsressourcerne i området omkring Skibby samt at skabe et nyt rekreativt område med blandt andet stier, mountainbikeruter og hundeskov.

Borgmester John Schmidt Andersen plantede træer sammen med børn fra Fjordlandsskolen Afd. Skibby. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen plantede træer sammen med børn fra Fjordlandsskolen Afd. Skibby. Foto: Frederikssund Kommune.

Der blev savet plantepinde, hvor eleverne kunne skrive deres navn på. Foto Frederikssund KommuneDer blev savet plantepinde, hvor eleverne kunne skrive deres navn på. Foto Frederikssund Kommune.

Flotte plantepinde med børnenes navn på blev sat i jorden ved siden af træerne. Foto: Frederikssund Kommune.Flotte plantepinde med børnenes navn på blev sat i jorden ved siden af træerne. Foto: Frederikssund Kommune.

Naturstyrelsen gik i gang med plantningen med maskinkraft. Her er det blandet rødgran og douglasgran, der sættes. Foto: Frederikssund KommuneNaturstyrelsen gik i gang med plantningen med maskinkraft. Her er det blandet rødgran og douglasgran, der sættes. Foto: Frederikssund Kommune.