Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
5. september 2017

Vær med til at skabe landsbyklynger i Hornsherred

Mange landsbyer har oplevet at købmanden lukker, de unge mennesker søger til større byer og aktiviteter forsvinder. Men mange steder spirer såkaldte landsbyklynger frem med det formål at styrke livet på landet gennem samarbejde mellem flere mindre byer.

Med kampagnen ”Landsbyklynger” støtter Realdania, Lokale og Anlægsfonden og DGI dannelsen af disse klynger. Indtil videre har 24 landsbyklynger modtaget hjælp i form af en konsulent, der kan støtte og vejlede i samarbejdet.

Til efteråret er der endnu en ansøgningsrunde, og derfor inviterer Frederikssund Kommune dig til et introduktionsmøde, hvor du kan høre nærmere om kampagnen. Du vil også få muligheden for at engagere dig i udviklingen af en lokal landsbyklynge i Hornsherred.

Mødet finder sted:

Den 14. september 2017 kl. 16:30 – 17:30

i Skibby Sognegård, Selsøvej 4B, 4050 Skibby.

Hvad er en landsbyklynge?

En landsbyklynge er et antal landsbyer, der samarbejder om fælles strategiske mål. Det sker i en netværksstruktur, hvor landsbyerne benytter hinandens styrker til at udvikle både den enkelte landsby og hele klyngen.

Landsbyklynger handler om at skabe en fælles stedidentitet, socialt fællesskab og om at samles om fælles fysiske faciliteter og aktivitetsmuligheder.

1,2 millioner mennesker bor i dag i de danske landsbyer, som både rummer mange frivillige ildsjæle og aktive foreninger. Så selvom landdistrikterne er under forandring, kan landsbyerne fortsat danne rammen om det aktive liv med en høj livskvalitet.

Du kan finde mere information om kampagnen ”Landsbyklynger” på www.landsbyklynger.dk.