Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
21. september 2017

Unge diskuterede kollektiv trafik

Hvordan kan den offentlige trafik blive bedre, så de unge på Campus gider tage bussen i skole? Det var noget af det, som unge fra erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund skulle diskutere, da Movia kom forbi torsdag formiddag.

Natbusser, billigere billetter, cykelstativer ved stoppestederne, færre forsinkelser, kortere afstand mellem stoppesteder i landområder og flere busser, så de ikke bliver overfyldte. Det var nogle af de forslag, som 40 unge studerende fra erhvervsuddannelserne kom med, da Movia besøgte Campus Frederikssund torsdag formiddag.

Gruppearbejdet foregik inde i den flotte, gamle bus.Gruppearbejdet foregik inde i den flotte, gamle bus.

- Vi vil gerne have mulighed for at tage cyklen med i bussen eller et sted, hvor man kan stille sin cykel og låse den fast ved stoppestedet, fortalte Nicklas Lindhardt, der var med i vindergruppen. Han går til daglig på EUD på Knord.

- Jeg havde stillet cyklen ved et stoppested, hvor der ikke var plads til cykler, derfor stod den i en hæk. Da jeg kom tilbage med bussen og skulle have min cykel, var den væk, fortalte Mikkel Andersson, der også er fra EUD på Knord.

Drengene syntes, at det var en god idé med besøget af Movia og den gamle bus samt en trafikkonsulent fra Frederikssund Kommune.

- Det er godt at kommunen også er med, så føler man, at man bliver mere hørt end hvis man bare skrev en mail, sagde Mikkel Andersson.

Vindergruppens forslag handlede om bedre muligheder for at parkere sin cykel og låse den fast ved stoppesteder.Vindergruppens forslag handlede om bedre muligheder for at parkere sin cykel og låse den fast ved stoppesteder. Her ses tre af gruppens medlemmer, nemlig Mikkel Anderssen, Oliver Olsen og Nicklas Lindhardt, som alle tre går på EUD på Knord.

Forslagene bliver gemt

Alle forslagene fra eleverne vil blive gemt og nogle vil måske blive brugt. Vinderforslaget om mulighed for at parkere sin cykel ved stoppestederne er meget realistisk, og noget som Frederikssund Kommune allerede arbejder med. Det er derfor ikke usandsynligt, at de unge vil opleve at der kommer cykelstativer ved de stoppesteder, de selv bruger.

Besøget er en del af den Europæiske Mobilitetsuge og årsagen til at bussen lagde vejen forbi Campus Frederikssund er blandt andet for at finde ud af, hvad der er vigtigt for de unge, og hvilke problemer de oplever, når de skal med offentlig transport til Campus. Transporten er nemlig også en af ingredienserne i at skabe et attraktivt Campus Frederikssund.

Movia havde taget en flot retrobus fra 1968 med på Campus Frederikssund.Movia havde taget en flot retrobus fra 1968 med på Campus Frederikssund.