Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
15. september 2017

Talentudvikling tager fart

Talentudviklingen er godt i gang rundt omkring i Frederikssund Kommune, efter Fritidsudvalget tidligere på året satte gang i talentindsatser på både kultur-, fritids- og idrætsområdet.

På kultur- og fritidsområdet arbejder musikskolen med 22 elever fra 1. klasse, som er med på et særligt strygerhold, mens man på J.F. Willumsens Museum laver workshops for unge kreative talenter og har første workshop sidst i september. Et kursus for teatertalenter er også begyndt og hos spejderne er første forløb i naturambassadøruddannelsen gennemført.

På idrætsområdet er der godkendt seks talentklubber, som alle arbejder målrettet med at skabe gode talentudviklingsmiljøer. På Frederikssund Gymnasium er talentordningen også i gang med en særlig talentklasse for idrætsudøvere.

- Det glæder mig meget at se, at der er kommet godt gang i talentudviklingen med mange spændende indsatser. Og så synes jeg, det er en spændende idé med et foredrag, som på tværs af områderne kan tale om, hvad talentudvikling og ikke mindst talentudviklingsmiljøer egentlig skal kunne, siger Morten Skovgaard (V), formand for Fritidsudvalget.

Spændende foredrag om talentudvikling

Foredraget som Morten Skovgaard omtaler, er en del af indsatsen på talentområdet og finder sted mandag den 9. oktober. Foredraget hedder ”Når talent forpligter” og er med forsker og forfatter Helle Hein. Foredraget er et fælles arrangement for den talentindsats på henholdsvis kultur- og idrætsområdet, som Fritidsudvalget satte i værk i begyndelsen af 2017.

Foredraget har til formål at samle alle, der interesserer sig for talentudvikling samt at skabe dialog på tværs af aktiviteter. Helle Hein har gennem flere år forsket i og som konsulent arbejdet med motivation og talentudvikling i mange forskellige sammenhænge, herunder både i sportens og kulturens verden. I foredraget kommer hun ind på, hvad der driver et talent, og hvad der skal til for at få det bedste ud af et talent.

Foredraget ”Når talent forpligter” holdes mandag den 9. oktober klokken 17.30 på Frederikssund Gymnasium. Det er gratis og alle er velkomne til at deltage.